Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Plans primaverals en família a Catalunya

6 propostes per gaudir amb la canalla d’activitats a l’aire lliure

Mirador de Corbiu Família gaudint de les vistes panoràmiques del Mirador de Corbiu, al Parc Natural de l'Alt PirineuÒscar Rodbag / Agència Catalana de Turisme
És primavera! Sortim d’escapada? Rutes senderistes, esports aquàtics, descobriments romànics i astronòmics, cerca de tresors i, fins i tot, una jornada acompanyant cavalls en llibertat. Amb l’arribada del bon temps, les ganes de sortir a gaudir de plans a l’aire lliure cada vegada són més grans. Catalunya és una destinació ideal amb un munt de propostes perquè petits i grans pugueu gaudir en família del turisme actiu, de la cultura, de l’esport... Per això us proposem diferents plans per gaudir de la primavera en família a Catalunya. Acompanyeu-nos a descobrir-los tots, segur que no us voldreu quedar a casa!
Cala a Cadaqués Família a una cala de CadaquésAgència Catalana de Turisme
Els reis del mar
Voleu convertir-vos en navegants per un dia? La Base Nàutica de Pineda de Mar, a Costa Barcelona, us ofereix la possibilitat d’aprendre a pilotar una embarcació. A més, podreu acabar d’arrodonir la vostra jornada marinera amb una passejada en caiac, una sessió d’esquí-surf (wakeboarding) o bé dalt d’un plàtan inflable que arrosseguen a tota velocitat per l’aigua amb una llanxa motora.

Si preferiu una activitat més aventurera, a la Costa Brava, concretament a Sant Feliu de Guíxols, podreu jugar a convertir-vos en autèntics pirates! Marina S’Agaró us proposa buscar un tresor al Cap de Mort, una misteriosa roca en forma de calavera. Des d’un vaixell pirata, la tripulació us anirà donant pistes que us ajudaran a resoldre el misteri i, un cop desembarqueu a la petita platja que protegeix la roca, serà l’hora de començar la recerca del tresor. Esteu a punt, pirates?

Aventures familiars als rius
Si us agraden els esports extrems i d’aventura, a les Terres de l’Ebre, a Horta de Sant Joan podeu fer una activitat ideal: descens de barrancs. Us endinsareu al riu Canaletes, al massís dels Ports, per gaudir del descens de barrancs en un indret ideal amb molts gorgs i cavitats naturals a la roca. Per als que preferiu una activitat més tranquil·la, què us sembla tornar a la Costa Brava? A L’Estartit, us espera una divertida ruta guiada per a tota la família. Recorrereu en bicicleta elèctrica l’últim tram de la Ruta del Ter i, un cop arribeu a la platja de la Gola, canviareu la bicicleta pel caiac i navegareu per les aigües tranquil·les del riu per acabar al mar.

Turisme romànic
Sabíeu que el romànic és el corrent arquitectònic i pictòric més estès i més conegut a Catalunya? A la Vall de Boí, als Pirineus de Catalunya, trobem nou esglésies romàniques conservades al llarg del temps i declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. Des del Centre Romànic organitzen visites guiades familiars per conèixer aquestes construccions d’una manera dinàmica i interactiva. Per exemple, a l’interior de l’església de Sant Climent de Taüll es projecta un videomapatge dels frescos originals de l’absis i del seu pantocràtor, que actualment es conserven al Museu Nacional d’Art de Catalunya; una representació audiovisual que ben segur deixarà bocabadats els més petits.

Catalunya des de les altures

Si us agrada practicar el senderisme en família, als Pirineus de Catalunya les opcions són infinites. La serra de Queralt, a Berga, consta de diversos camins per descobrir el santuari de Santa Maria de Queralt, a 1.200 metres d’altitud. Es tracta d’un mirador privilegiat des d’on es té una panoràmica espectacular que va des dels cims del Ripollès fins a les planes del Solsonès, emmarcat per les Guilleries, el Montseny, la Mola i Montserrat. Per aquest motiu també se l’anomena el balcó de Catalunya. Els senders són fàcils d’enfilar i disposen de diversos miradors, com el de la font del Guiu, amb unes panoràmiques espectaculars i on podreu recuperar forces.

També us proposem anar fins al Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més extens de Catalunya, i descobrir-lo amb una excursió circular guiada en 4×4 pel massís de l’Orri. Gaudireu d’unes magnífiques vistes des del mirador de la vall de Siarb i de paisatges de contes de fades. També descobrireu la història de l’últim càtar i espais de memòria de la Guerra Civil.
Parc Astronòmic del Montsec Família a l'interior del planetari del Parc Astronòmic del Montsec a Àger, Terres de LleidaEva Guillamet / Agència Catalana de Turisme
Observar les estrelles en família
Voleu saber com són les estrelles de prop? Al planetari 3D del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec de les Terres de Lleida teniu l’oportunitat de descobrir-ho. Aprendreu d’una manera entretinguda de què estan fets els asteroides i els cometes, a més de participar en un taller que us revelarà tots els secrets del Sol i recórrer les exposicions sobre astronomia i ciències de l’espai.

Al Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada, també es pot gaudir d’un cel nocturn espectacular ple d’estrelles. Aquest centre està certificat com a Espai de Medi Nocturn Protegit per la Generalitat de Catalunya i està ubicat en una destinació de turisme familiar com són les muntanyes de Prades; un entorn natural únic des d’on es pot gaudir d’experiències astronòmiques familiars.

Un dia entre cavalls
Us imagineu les cares que posaran els vostres fills quan vegin els cavalls en llibertat en plena natura? La Fundació Miranda, que s’encarrega de rescatar aquests animals per donar-los una vida digna, us convida a passar una jornada envoltats de cavalls al Parc Natural del Garraf. Podreu acostar-vos-hi, tocar-los... A més, una persona de la fundació us explicarà com es comporta el cavall, què li agrada, com es comunica o quins vincles d’amistat estableixen. Al final de l’experiència, us espera un magnífic dinar elaborat amb productes ecològics i de proximitat en una furgoteca (foodtruck). Podeu aprofitar la vostra visita per descobrir en família l’encant mariner de Vilanova i la Geltrú!

Si amb aquestes propostes no n’heu tingut prou, aquí podreu trobar diferents idees i plans per gaudir d’unes vacances en família, tant al litoral com a l’interior de Catalunya. Tallers familiars, visites guiades o vies ferrades són només algunes de les propostes. Planifiqueu la vostra pròxima escapada i comenceu a somiar en el proper viatge!

Més informació
Turisme familiar
Què fer amb nens i nenes a Catalunya?


Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació