Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

4 escapades per un pont festiu

Des de la Catalunya del Nord fins al Penedès, propostes ideals per aprofitar la segona Pasqua

A les portes del pont de la segona Pasqua, us hem preparat quatre idees d’escapades per a quan podem marxar més de dos dies seguits. Una ruta circular per la Catalunya del Nord, una descoberta a fons de la Vall de Llors, una sortida a la vall de Camprodon que combina muntanya i patrimoni, i una escapada ideal per als amants del vi al Penedès. Quatre propostes ideals per fer al maig amb les quals segur que no us voldreu quedar a casa. Bon pont!

Catalunya del Nord

Cotlliure Cotlliure és un dels pobles més pintorescos de Catalunya del NordOriol Clavera
Amb més de dos dies hi ha temps de sobres per acostar-se a la Catalunya del Nord. Teniu moltes opcions, però nosaltres us en proposem una per descobrir a fons Cotlliure, Argelers i Perpinyà.

La primera parada que us proposem fer és a la magnífica població costanera de Cotlliure. Aquest municipi de la Costa Vermella és ple de detalls arquitectònics de l’edat mitjana que us enamoraran. A més, no us podeu perdre l’imponent castell reial que s’endinsa al mar i que veureu des de la petita platja. Un dels principals atractius és el lligam que té amb el poeta Antonio Machado, que va morir en aquesta localitat quan es va exiliar.

Seguiu la ruta cap a Perpinyà, però, abans d’arribar-hi, podeu fer una parada a la Maternitat d’Elna per descobrir la història dels nadons de les dones exiliades, i Argelers de la Marenda, per impregnar-vos de la cruesa del camp de concentració que va haver-hi durant la Segona Guerra Mundial. No se’n conserva res perquè es va construir amb barraques i tendes a la platja, però podeu visitar el petit memorial que hi ha al centre per fer-vos una idea del que va suposar. Aprofiteu per fer una volta al nucli urbà. Té un centre molt cuidat i molt agradable per fer-hi una passejada i quedar-s’hi a dinar o a sopar.

Un cop a Perpinyà, guardeu temps per passar-hi un dia sencer. Podeu visitar-hi el Palau dels Reis de Mallorca, amb una vista increïble de la ciutat; fer una volta pel centre i descobrir la plaça de la República o la catedral, i anar més als afores a visitar el taller d’Olivier Bajard (Doctor Parcé, 355, zona Agrosud), conegut per ser el millor mestre pastisser de França.

Vall de Camprodon

Beget Poble medieval de Beget i la seva església romànicaGetty Images
La part més oriental dels Pirineus és una aposta segura si busqueu una escapada que combini muntanya i patrimoni. Camprodon és el nucli que ofereix més serveis, allotjaments i restaurants. El pont romànic i el centre d’origen medieval fan que sigui un indret encisador per fer-hi base.

Si voleu visitar altres pobles amb encant, apunteu a la llista Setcases, amb un entorn d’alta muntanya espectacular; Beget, un poble coronat per una església romànica que sembla haver sortit d’un conte, i Tregurà de Dalt, amb unes vistes espectaculars de la vall.

Us recomanem combinar aquestes visites amb rutes i excursions que us permetin descobrir els tresors naturals d’aquesta vall. Al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser hi podeu fer moltes excursions. Si hi aneu en família, una de les més interessants és la que va del refugi d’Ulldeter al naixement del riu Ter. Per als més experimentats, hi ha pics tan interessants com el Bastiments o el Gra de Fajol. Una altra opció és fer algun tram del GR-11 o sender dels Pirineus, o alguna ruta temàtica, com els camins de contrabandistes que es poden trobar a Molló, Beget o Rocabruna, o la Via Verda, que travessa la vall des de Sant Joan de les Abadesses fins a Molló. No us oblideu de pujar al coll d’Ares, a tocar de França, per gaudir d’unes altres vistes espectaculars.

Vall de Llors

Platja del Torn Impressionant platja natural del Torn a l'Hospitalet de l'InfantDani Codina
Si no us decidiu entre mar i muntanya, aneu a la Vall de Llors, on la muntanya es troba amb el mar. Vandellòs, Masboquera, Masriudoms i Remullà s’enfilen pels contraforts muntanya amunt. També hi teniu altres nuclis, avui abandonats, com Castelló, Masdevalentí, Fatxes i Gavadà. Tots ells tenen l’origen a la baixa edat mitjana i, especialment els que encara avui són poblats, mantenen la seva fisonomia medieval i l’essència rural de pobles de muntanya.

Comencem per la muntanya, on teniu un munt d’activitats per fer i descobrir els pobles. A Vandellòs, podeu visitar el molí de Vandellòs, un centre d’interpretació de l’oli; a Masriudoms, no us perdeu la seva església romànica (del segle XIII), amb un campanar que, a l’origen, era una torre de defensa medieval, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i a Masboquera, podeu iniciar diverses rutes a peu, amb BTT o a cavall.

Quan us acosteu al mar, heu de saber que el litoral de l’Hospitalet de l’Infant presenta unes platges pràcticament verges on es pot escoltar el so de les onades. Però el municipi també és un bon lloc per fer memòria històrica i descobrir les fortificacions de la Guerra Civil al coll de Balaguer.

Si us quedeu amb ganes de mar, acosteu-vos a l’Almadrava, un nucli de casetes blanques que recorda un poble de pescadors del litoral llevantí. El seu nom ve d’una tècnica pesquera amb la qual es pescava la tonyina. L’almadrava consistia a encerclar els peixos amb xarxes per poder-los pescar amb arpons. Perquè aquest sistema fos efectiu, calien platges en forma de badia i de no gaire profunditat, una característica de les costes de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

El Penedès

miravinya El balcó del Penedès, una de les propostes de MiravinyaPenedès Turisme
Si sou amants del vi, us recomanem aprofitar el pont de la segona Pasqua per gaudir d’una escapada vinícola. Comencem el viatge a la capital de l’Alt Penedès, Vilafranca del Penedès. Podeu fer una volta pel seu nucli antic, resseguir els passos de la ruta modernista o descobrir els orígens de la cultura del vi al Vinseum. Per gaudir al màxim de l’experiència, us recomanem allotjar-vos en un celler o en una antiga barraca, i gaudir d’un deliciós sopar en un dels cinc restaurants de la Ruta del Vi que hi ha a Vilafranca.

Seguim la ruta cap a Sant Sadurní d’Anoia. Un cop allà, us proposem que feu una primera parada al Cava Centre, on us informaran de tot el que podeu fer al poble. I agafeu forces dinant al restaurant de les caves Canals i Munné, on podreu degustar brasa i els millors plats de la cuina catalana. En acabat, passegeu pel nucli antic i gaudiu de les joies arquitectòniques que la indústria del cava ha anat deixant al llarg del temps. Si aneu amb família podeu fer-ho a través del joc digital Vitis o triar l’experiència de conèixer la xocolata que fan a Simón Coll. Pels que visiteu la zona en parella, Sant Sadurní és el lloc ideal per fer-hi enoturisme a peu, ja que conté molts cellers urbans amb diverses propostes.

A l’últim, si voleu gaudir d’unes vistes espectaculars a les vinyes, no us podeu perdre els Miravinya. Cinc miradors espectaculars que us permetran gaudir de les millors vistes del territori. Podeu triar-ne un o bé un parell, segons les ganes que tingueu de conduir. Per a nosaltres un dels més impressionants és el Miravinya Balcó del Penedès. Situat a l’extrem nord de la comarca, ofereix unes vistes espectaculars del paisatge de vinyes fins al mar.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació