Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 plans que no et pots perdre al Tarraco Viva

Un viatge a l’antiga civilització romana amb el mar Mediterrani com a protagonista

El calendari dels tarragonins i les tarragonines, i cada cop més de molts catalans i gent d’arreu, ve marcat cada any per la celebració d’un dels esdeveniments més importants i significatius del país: el festival Tarraco Viva. Enguany, tindrà lloc del 13 al 26 de maig, uns dies que us permetran viatjar al passat i reviure l’esplendor de la Tàrraco romana. En aquesta XXVI edició del festival el mar Mediterrani serà el protagonista. Un mar clau en la història de la humanitat i que ha contribuït des de sempre al desenvolupament i la prosperitat de la ciutat de Tarragona. Per això, el Tarraco Viva ha programat més de 350 actes (250 dels quals són gratuïts) que esperen generar reflexions i preguntes sobre els orígens i el present d’aquesta part del món anomenada Mediterrani. Recreacions històriques, monòlegs o tallers que us ajudaran a conèixer millor el passat i la història de la Tàrraco romana, i que serveix per comprendre el present. Aquí us deixem cinc plans que no us podeu perdre per gaudir al màxim del festival. Benvinguts al Tarraco Viva!

Espectacles de recreació històrica

Gladiadors Recreació d'una batalla de gladiadors al Tarraco VivaRafael López-Monné
En aquesta edició podreu gaudir de la recreació escènica d’espais històrics amb narració divulgativa, figuració, imatges arqueològiques i digitals creades expressament per a l’activitat. Enguany, alguns dels espectacles que podreu veure són: ‘Música Maris Nostrum. Trajectòries i influències musicals a l’antic Mediterrani’, on s’investiguen els intercanvis, les trajectòries i les influències musicals en el món antic; o la recreació ‘Portunenses. Treballs i negocis en la vida d’un barri portuari romà’, que mostra la vida en un barri portuari romà i la diversitat de feines i negocis relacionats amb la navegació al Mediterrani fa dos mil anys.

Monòlegs històrics

Monòleg històric Monòleg històric entre muralles romanesRafael López-Monné
Un dels formats més especials del festival són els monòlegs històrics. Es tracta de la presentació, en primera persona, de personatges històrics, alguns documentats i d’altres anònims, que expliquen molt de prop històries de gent que va viure en el passat i que d’alguna manera fan possible una comprensió més humana de la història. En aquesta nova edició podreu gaudir de més monòlegs que mai. Seran quinze monòlegs de personatges com Posidonius, capità d’un vaixell romà; Evelyn Carnavon, la filla del patrocinador de l’excavació de Tutankamon, o Artemísia, reina d’Halicarnàs i almirall de la flota persa. Veniu a descobrir-los tots!

Arqueoastronomia

Vins antiga Roma Tast de vins elaborats 'a la romana'Maria Rosa Vila
Al Tarraco Viva també teniu l’oportunitat de conèixer el passat romà de la ciutat de Tarragona a partir de la seva singular gastronomia. Amb l’activitat ‘Cave Garum’ podreu descobrir, a través d’un tast sensorial de diferents tipus de gàrum, el seu procés de producció i l’ús que se’n feia en la gastronomia romana. I, si voleu descobrir com s’elaborava el vi en època romana a través d’un tast, l’activitat ‘In Vino Veritas’ és perfecta per a vosaltres. A més, cinc restaurants, una pastisseria, un forn i cinc cellers tarragonins oferiran un menú de degustació per explorar els orígens de la cuina de l’antiga Mediterrània.

Tallers

Taller d'escriptura Activitats de cal·ligrafia egípcia grega i llatina arcaiques destinades a infants i jovesRafael López-Monné
El Tarraco Viva també programa diversos tallers que us permetran transportar-vos en el temps i endinsar-vos en la història de l’antiga Tàrraco. Amb l’activitat ‘Escriptures del Mediterrani en l’Antiguitat’ es presentaran dos sistemes d’escriptura semítica: l’hebrea i l’àrab. A més, podreu practicar l’escriptura grega i la llatina arcaiques. Els petits de la casa també podran gaudir de tallers infantils i familiars; per exemple, amb l’activitat ‘Arqueòlegs per un dia’, els nens i nenes es divertiran, aprendran i se sentiran com uns autèntics arqueòlegs desenterrant i desxifrant el passat, i, amb el taller ‘La flota romana’, els menuts aprendran a fabricar i decorar les seves pròpies naus, incloent-hi unitats militars i mercants, mentre els n’expliquen el funcionament i les característiques principals. No us ho perdeu!

Fires

Fira Tàrraco Fira amb paradetes i activitats relacionades amb l’època romanaManel R.Granell
Museus, centres d’interpretació, parcs arqueològics i publicacions d’història participen en la fira Roma als Museus del Món, per tal de donar a conèixer al visitant de Tarraco Viva l’immens llegat de la civilització de l’antiga Roma. Es tracta d’un espai per informar-se dels indrets amb llegat romà, cercar contactes i informació i planificar activitats i viatges culturals, i també poder intercanviar informació sobre la feina i les realitats de museus i institucions, amb les seves aportacions a l’àmbit de la divulgació històrica. A més, trobareu la fira ARTIFEX. Artesans de Rèpliques Arqueològiques. Un espai dedicat a artesans que creen rèpliques arqueològiques d’originals trobats en excavacions i que ofereixen demostracions pràctiques de fabricació de materials.

Més informació
Tarraco Viva 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació