Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

7 castells de conte que has de conèixer

Creacions fantàstiques que us faran volar la imaginació

Malgrat el seu aspecte medieval, són casals construïts o reformats en èpoques relativament recents que els seus propietaris van voler guarnir d’una manera imaginativa, com si fossin trets d’un conte de fades. Alguns són extravagants; d’altres s’inspiren en les fortaleses de l’edat mitjana, però tots aquests edificis conviden a fer volar la imaginació. Us proposem descobrir set castells de somni arreu de Catalunya que val la pena conèixer.

Castell de Requesens (Alt Empordà)

Castell de Requesens Exterior de l'imponent castell de RequesensFinca de Requesens
Hi ha pocs castells tan imponents a Catalunya com el de Requesens. Malgrat que el seu origen es remunta al segle X, va ser totalment reconstruït pels comtes de Peralada entre els anys 1893 i 1899 seguint els criteris neomedievals que estaven de moda en aquell moment. Tot i això, se’n va mantenir el traçat original i la mateixa pedra de granit de la muntanya. Els propietaris no van poder gaudir de la fortalesa: Tomàs de Rocabertí va morir l’any 1898, i la seva esposa, just després de la festa d’inauguració de les obres. El castell fou saquejat durant la Guerra Civil i ocupat per militars.

En l’actualitat, el castell de Requesens ha tornat a rebre atenció, i l’obertura al públic s’ha regulat a través d’un sistema de visites amb reserva prèvia. A més, el rodatge de pel·lícules famoses, com El perfum, ha estat molt beneficiós per al castell, ja que això l’ha ajudat a guanyar renom i a rebre una afluència més gran de turistes.

Castell de Santa Florentina (Maresme)

Castell de Santa Florentina Sala del tron del castell de Santa FlorentinaMaria Rosa Vila
Sobre una antiga vila d’època romana, l’actual castell de Santa Florentina es va convertir en masia fortificada al segle XI, amb una torre des d’on es vigilaven les incursions dels pirates de l’època a la costa del Maresme. L’arquitecte Lluís Domènech i Montaner hi va fer una intensa rehabilitació a principis del segle XX, afegint-hi elements modernistes i neogòtics. Va ser el lloc triat per acollir un dels escenaris de la sisena temporada de la sèrie Joc de trons. Veniu fins a Canet de Mar per descobrir aquesta joia!

Castell d’en Plaja (Selva)

Castell d'en Plaja Impressionant castell d'en Plaja sobre la platja de de sa Caleta de Lloret de MarGetty Images
Al costat nord de la platja de sa Caleta de Lloret de Mar s’aixeca un castell imponent que té un origen recent. Va ser construït entre els anys 1935 i 1940 per l’arquitecte Isidre Bosch. D’aire neogòtic, té dues torres culminades amb merlets, portes i finestres amb arcs, mènsules apuntades i espitlleres. Envoltat d’una certa polèmica, el castell fou aixecat per encàrrec de Narcís Plaja Martí, un industrial dedicat a les galetes a Santa Coloma de Farners, que va voler demostrar així el seu poder econòmic. Actualment, al seu interior es pot viure una experiència virtual sobre la crisi climàtica. Després de l’activitat, podeu gaudir d’un aperitiu a la terrassa del seu bar amb unes vistes immillorables del mar Mediterrani.

Castell de Riudabella (Conca de Barberà)

Castell de Riudabella Castell de Riudabella, al peu del bosc de Poblet, en el terme municipal de Vimbodí i PobletMaria Rosa Vila
L’antiga granja cistercenca dirigida pels monjos de Poblet al nucli de Riudabella va ser convertida al segle XIX en una mansió fortificada amb merlets acabats en punxa i diverses torres. Avui encara s’hi fan tasques agrícoles i s’hi produeixen vins de la DO Conca de Barberà, però el que més hi destaca és la possibilitat d’allotjar-se a les seves dependències, ja que disposa de diversos apartaments que us permetran viure l’experiència de dormir en un castell. A més, també s’hi fan casaments i altres esdeveniments privats.

Castell de Castelldefels (Baix Llobregat)

Castell de Castelldefels Exterior del castell de Castelldefels envoltat de magnífics jardinsCastell de Castelldefels
Sobre unes restes ibèriques i romanes es va construir, al segle XVI, el castell de Fels, al voltant d’una església ja existent del segle X. L’any 1897, Manuel Girona va comprar i rehabilitar el castell amb un fals aire medieval. El 1988 va ser adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels i va començar un procés de recuperació i restauració que s’ha prolongat fins als nostres dies.

Actualment, el castell de Castelldefels esdevé el símbol protector i icònic de la ciutat. Es pot passejar pels seus jardins amb unes vistes inigualables i participar en l’emocionant activitat Piratia, que us permetrà endinsar-vos en el món de la pirateria apel·lant als sentits.

Castell de Samalús (Vallès Oriental)

Castell de Samalús Fantasiòs castell de Samalús, declarat bé cultural d'interés nacionalWikimedia Commons
En diuen castell d’en Bori, perquè l’antiga masia sobre la qual es va construir fou el Mas Bori, però a principis del segle XX es va reformar i transformar en el fantasiós castell que veiem avui en dia, i, de l’antiga casa pairal, només se’n van conservar dues finestres a la façana sud que es remunten al segle XVI. De lluny podem observar-hi matacans, gàrgoles, arcs apuntats, torres circulars acabades en punxa, una gran torre circular amb merlets... Un autèntic castell de fades que de ben segur us farà recordar els contes que us explicaven quan éreu petits. Actualment no se’n pot visitar l’interior.

Castell de Peralada (Alt Empordà)

Castell de Peralada Imponents torres del castell de PeraladaWikimedia Commons
Flanquejat per grans torres i envoltat d’un magnífic jardí romàntic, el castell de Peralada i tots els recintes de la propietat —que inclouen el celler on fan els seus vins i caves, un restaurant i hotel de cinc estrelles i un wine spa— tenen l’encant de les mansions de pel·lícula. L’edifici s’esmenta ja al segle IX, però el que veiem avui és el resultat de moltes i diverses rehabilitacions, l’última de les quals fou l’any 1875. S’hi pot viure una experiència cultural visitant-ne l’arxiu biblioteca, el claustre, l’església i el Museu del Vi. Una visita guiada que finalitza al nou Celler Peralada, amb un deliciós tast de vins.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació