Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

Catalunya ve de gust

Un territori amb una infinitat de propostes per assaborir de dalt a baix

Catalunya és un país fet de receptes. Viatjar per la seva geografia és tota una oportunitat per fer un recorregut pels paisatges, les tradicions i el saber dels seus pobles. Arrossos, rostits, embotits, dolços… Tots aquests plats parlen de la història del territori, dels costums de la gent i de la vida present i futura. Tasteu-los tots!

Productes de la terra

Embotits artesans Assortiment d'embotits artesans catalansAborigens / Agència Catalana de Turisme
La varietat d’ingredients i de matèries primeres de la terra és la base d’una cuina única. Des dels cereals autòctons, els pans de pagès, els arrossos de Pals i del Delta i els formatges de pastor, fins a la infinitat de varietats de mongetes i cigrons, les hortalisses, els bolets, les carns de caça, els fruits del mar i els olis d’oliva. Tots i cadascun d’aquests productes singulars constitueixen un patrimoni agroalimentari incomparable.

I és que Catalunya és un territori d’ecogastronomia, o menjar lent (slow food), on realment es pot assaborir la cuina. Una gastronomia en què destaquen el productes locals, frescos i de quilòmetre zero. Productes sostenibles i de temporada que no han de fer grans trajectes ni malbaratar energia. A més, per la seva excel·lència i personalitat, tenim molts aliments amb el distintiu oficial europeu de denominació d’origen protegida (DOP) o d’indicació geogràfica protegida (IGP). Ambdós certificats s’atorguen a productes típics arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic i un saber inimitable.

Mar i muntanya

Plat de gambes Plat de gambes d'un restaurant de costaAborigens / Agència Catalana de Turisme
La cuina catalana també suposa un saborós retrat que mostra la diversitat paisatgística d’aquest territori petit, on conviuen en harmonia mar i muntanya. Som un territori ple de tresors gastronòmics que provenen tant del mar com de la terra, que varien en funció de l’època de l’any. Els xefs aprofiten aquesta riquesa i aquesta diversitat per crear cartes atractives als restaurants, que evolucionen al llarg de l’any incorporant nous plats que reflecteixen el pas dels mesos i els canvis d’estació.

Dins el panorama gastronòmic català conviuen els restaurants que aposten per una proposta creativa i innovadora amb els que defensen el patrimoni culinari tradicional que ens identifica i ens defineix. Catalunya disposa d’una cuina autèntica, tradicional i alhora creativa, elaborada amb productes de qualitat.

Un territori de tradició vinícola

Vinyes Penedès Àpat entre vinyes al PenedèsAgència Catalana de Turisme
A Catalunya el vi forma part de la nostra cultura. L’enoturisme és molt més que descobrir el món dels nostres vins, és una manera de viure experiències, d’apropar-se a la història dels cellers, de connectar amb les tradicions i l’entorn. Grans i petits productors obren les portes dels seus cellers per oferir-vos un gran nombre d’activitats per descobrir-vos els seus vins mentre coneixeu el territori: podeu fer un glop enmig de vinyes silvestres, tastar el gust oblidat de varietats recuperades a l’antiga cuina d’una masia centenària o compartir un dinar de verema en una cabana de pedra seca de més de cent anys, entre moltes altres propostes.

I això no és tot. Hi ha una gran quantitat de tradicions i d’esdeveniments al país que giren entorn del vi. Es pot veremar durant uns dies i participar en aquesta festa mil·lenària, ballar als festivals de música que se celebren en cellers, gaudir de recitals de poesia davant de premses del segle XVI o divertir-se amb la família recorrent la vinya en una gimcana infantil. També podeu recórrer qualsevol de les 9 rutes del vi que hi ha a Catalunya i gaudir d’alguns dels 180 esdeveniments enogastronòmics que se celebren cada any al territori.Trobareu opcions per a tots els gustos!

Els artesans del paisatge

Productors formatge Productors de formatge d'ovella artesà Mas Farró, de la Vall de Bianya a la GarrotxaFrancesc Castro / Agència Catalana de Turisme
Sens dubte, la base del gran receptari que és Catalunya són els artesans agroalimentaris. Pagesos, ramaders, agricultors i pescadors, entre d’altres, són els representants de segles de tradició artesanal que han transmès la seva saviesa de generació en generació. Visitar les seves explotacions suposa tota una oportunitat per omplir el rebost de producte local, i endinsar-vos al món de la pagesia per descobrir en primera persona com es cultiven, es conreen o es produeixen els aliments que consumim diàriament.

En definitiva, per explorar Catalunya no cal cap mapa ni guia. En teniu prou amb el seu meravellós receptari. Aquest us portarà allà on desitgeu, tant si busqueu la calma i l’aïllament a la natura com si us interessa més l’arquitectura moderna, els sabors populars o les creacions d’avantguarda. Sigui com sigui, Catalunya brinda sempre al voltant de la taula moments memorables per a tothom!

Més informació
Catalunya ve de gust

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació