Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Els 12 festivals senderistes del 2024 que no us podeu perdre als Pirineus de Catalunya

Gaudiu d'activitats diverses a tots els racons de les muntanyes catalanes de la primavera a la tardor

Enguany, se celebra una nova edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus. Des del mes de maig fins a l’octubre, teniu l’oportunitat de gaudir dels paisatges dels Pirineus de Catalunya acompanyats de guies locals que estimen el territori i transmeten la seva passió a través d’activitats guiades a peu. Des de la Conca Dellà fins a la Vall d’Àssua, us descobrim els dotze festivals senderistes que no us podeu perdre aquest any, itineraris variats que ofereixen una visió immersiva de la riquesa natural i cultural del territori català. Agafeu la motxilla i comenceu a caminar!

Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà (17-19 de maig)

Concert Conca Dellà Senderistes gaudint d'un concert a la Conca Dellà, al Pallars JussàFestivals de Senderisme dels Pirineus
El Festival de Senderisme de la Conca Dellà ofereix una immersió als paisatges fascinants del Pallars Jussà. En aquesta sisena edició, els participants tindreu l’oportunitat d’explorar els vestigis de la Guerra Civil, descobrir els secrets del bolet més antic del món i contemplar un cel nocturn que ha obtingut el títol de reserva Starlight. A més, també podreu gaudir d'un petit recital de música en una església romànica. No us ho perdeu!

Garrotxa Volcanic Walking (24-26 de maig)

Excursió Garrotxa Excursionistes fent un descans en una ruta per la GarrotxaJulià Rocha- Festival de Senderisme de la Garrotxa
Els amants de la natura teniu una cita que no us podeu perdre amb el Garrotxa Volcanic Walking. Gaudireu d’itineraris que, acompanyats de guies locals, inclouen activitats com una passejada de capvespre fins a l’ermita de Sant Andreu de Gitarriu, on tindrà lloc una conferència d’astronomia i cosmologia. A més, entre les novetats d’enguany, destaquen un circuit d’orientació entre els volcans de Sant Feliu de Pallerols i una sortida de marxa nòrdica per les ermites romàniques de la Vall de Bianya.

CAMIN_art, El Pont de Suert (24-26 de maig)

Sense títol Guia explicant les particularitats de les roques al Pont de SuertJordi Rullo-Festivals de Senderisme dels Pirineus
El Pont de Suert acollirà la primera edició del festival CAMIN_art, una experiència única que fusiona l’art de caminar amb el ric patrimoni cultural d’aquest municipi de l’Alta Ribagorça. A través d’una extensa xarxa de camins històrics, els participants descobrireu indrets fascinants com les antigues mines de Malpàs, el pas del Portús, el despoblat d’Erillcastell, així com petits pobles plens d’història com Llesp, Sarroqueta i Castilló de Tor. Esteu preparats?

Cerdanya Happy Walking (6-9 de juny)

Ruta Cerdanya Excursionistes a la CerdanyaFestivals de Senderisme dels Pirineus
La Cerdanya és l’escenari perfecte per a una experiència de senderisme inoblidable amb el Cerdanya Happy Walking. Enguany, el festival ofereix set sortides de senderisme de diferents nivells de dificultat. A més, també podreu gaudir d’una àmplia gamma d’activitats, que van des de concerts de música tradicional dels Pirineus fins a tastets de productes locals.

Festival Camina Pirineus Alt Urgell (14-16 de juny)

Falles Alt Urgell Senderistes participant a les falles a l'Alt UrgellFestivals de Senderisme dels Pirineus
El Festival Camina Pirineus arriba a l'Alt Urgell per oferir una experiència que combina natura, patrimoni i cultura. En la seva 4a edició, el festival presenta des d'una ruta nocturna especialment dissenyada per a l'observació de ratpenats a la Seu d'Urgell fins a visites a les esglésies romàniques de Sant Julià dels Gàrrics i de Sant Serni de Cabó. A més, també podreu gaudir de la baixada de falles més antiga de Catalunya, les falles d'Alàs.

Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus (4-7 de juliol)

Salt d'aigua Vall Fosca Senderistes en un salt d'aigua a la Vall FoscaSenderistes en un salt d'aigua a la Vall Fosca
El Festival de Senderisme Vall Fosca - Pirineus torna en la novena edició per revelar els secrets i les meravelles de la Vall Fosca, situada al nord del Pallars Jussà. Entre els punts destacats del programa es troben els vestigis de la Guerra Civil espanyola o una exposició al Museu Hidroelèctric de Capdella titulada ‘Històries i camins’.

Festival Camina el Berguedà (6-7 juliol)

Berguedà La guia de muntanya explicant aspectes de la flora al BerguedàFestivals de Senderisme dels Pirineus
El Festival Camina el Berguedà comprèn una extensa xarxa de camins històrics que inclouen prop de 2.000 quilòmetres. En aquesta edició, el Berguedà us convida a viatjar en el temps i a reconnectar amb la història. Destaca una excursió pel bosc de Gresolet, amb la possibilitat de passejar entre arbres monumentals, així com una sortida nocturna i inclusiva al cim de la Gallina Pelada, seguida d’un tast de productes locals.

Festival de Senderisme del Solsonès (14-15 de setembre)

Port del Comte Senderistes al Port del Comte, al SolsonèsFestivals de Senderisme dels Pirineus
En la quarta edició del Festival de Senderisme del Solsonès podreu gaudir d’una ruta guiada per la Coma dedicada a l’arquitectura de pagès, fer senderisme pel pont Quebradís i caminar seguint el canal construït vora del riu des del molí dels Cups fins al molí de Ratavilla.

Alt Empordà Sea Walking (20-23 de setembre)

Alt Empordà Senderistes a l'Alt EmpordàFestivals de Senderisme de l'Alt Empordà
El Festival de Senderisme Alt Empordà Sea Walking ofereix una experiència única en un entorn on els Pirineus de Catalunya es troben amb el mar. En aquesta sisena edició, el programa està dissenyat per a tota la família, amb passejades entre castells, aiguamolls i pobles romànics plens d’encant. A més, totes les activitats estan acompanyades d’un tast de productes locals, una manera deliciosa de connectar amb el paisatge i amb la cultura de l’Empordà!

Ripollès Discovery Walking (4-6 octubre)

Ripollès Ruta senderista del RipollèsFestivals de Senderisme dels Pirineus
Les valls de Ribes i Camprodon, protegides pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, ofereixen paisatges naturals per la sisena edició del Ripollès Discovery Walking, que trasllada la seva celebració a la tardor. Podreu recórrer el Camí Oliba, un sender que es remunta als orígens de Catalunya, gaudir d’una visita guiada als monestirs de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses o fer una passejada nocturna entre cérvols  durant el seu període de zel.

Vall de Boí Trek Festival (11-13 d'octubre)

Vall de Boí Observació d'estrelles a la Vall de BoíFestivals de Senderisme dels Pirineus
El Vall de Boí Trek Festival torna a celebrar-se en aquesta històrica vall pirinenca, coneguda pel seu ric patrimoni romànic, incloent-hi esglésies declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta vall també és un portal cap al majestuós Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En aquesta nova edició, el festival us ofereix sortides guiades entre les cabanes dels pastors, una ruta per observar les marmotes i una passejada nocturna sota la llum de la lluna, tot en el context màgic de l’arribada de la tardor. Us hi esperem!

Senderi, Festival de Senderisme de Sort, la Vall d'Àssua i el Batlliu (18-20 d'octubre)

Sort Senderistes a un llac de muntanya a Sort, al Pallars SobiràFestivals de Senderisme dels Pirineus
Senderi, el Festival de Senderisme de Sort, emergeix com una celebració enmig dels encants naturals de la Vall d’Àssua i el Batlliu. En la seva tercera edició, coincidint amb els colors vibrants de la tardor pallaresa, el festival us ofereix activitats com la caminada ‘Menja’t les estrelles’, que combina l’observació astronòmica i la degustació de productes locals; també, una caminada al voltant de Sort per descobrir els ocells més comuns de la tardor pirinenca, i una ruta que explora els racons més emblemàtics que van inspirar la novel·la Les veus del Pamano de Jaume Cabré.

Més informació 
Festivals de Senderisme dels Pirineus
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació