Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

10 platges catalanes que no us podeu perdre aquest estiu

Descobriu joies conegudes i joies ocultes al llarg de la costa de Catalunya

Les platges de Catalunya, amb els seus paisatges idíl·lics, són una destinació ideal per gaudir del sol i del mar. Amb una àmplia varietat de platges, hi ha llocs per a tots els gustos: des de cales amagades i salvatges fins a platges més àmplies i conegudes. Us presentem una selecció de deu platges i cales catalanes, de més i de menys famoses, que cal trepitjar un cop a la vida. Cada platja i cada cala té el seu encant particular i totes prometen la barreja perfecta entre tranquil·litat i diversió per a les vostres vacances.Bon bany!

Cala Sa Tuna (Begur)

Cala Sa Tuna Les casetes de colors que envolten aquesta cala li donen un encant acollidor per a banyar-se a qualsevol època de l’any.Getty Images
Aquesta petita cala, que conserva les seves antigues cases de pescadors, té una caleta al costat dret accessible pel camí de ronda s’Eixugador. Sa Tuna és coneguda per la seva situació arrecerada i el seu accés tortuós, fet que la converteix en un descobriment insospitat per a molts visitants. La cala fa 80 metres de llargada i 25 metres d’amplada, amb una superfície de pedres. Disposa de serveis de restauració, dutxes, accés per a persones amb mobilitat reduïda i aparcament.

Platja del Borró (Colera)

Platja del Borró Aquesta petita platja és poc coneguda i manté la tranquil·litat perfecta per estirar-se a llegir un llibre.Wikimedia Commons
Accessible des de la platja de Garbet, situada a uns escassos 500 metres al nord-oest, la platja del Borró és una zona naturista que ha guanyat popularitat entre els banyistes. Tot i això, no és una platja especialment concorreguda gràcies a la seva ubicació en una zona natural lluny dels centres turístics més visitats de la Costa Brava. Aquesta platja verge permet passejar pel cap Ras i descobrir els búnquers de la Segona Guerra Mundial. Seguint la línia del cap en direcció a la dreta, s’arriba a la cala de la Punta del Borró, una platja encara més resguardada.

Platja de l'Illa Roja (Begur)

Platja de la Illa Roja La roca de color vermell enmig de la platja li dona el nom a la zona banyista.Getty Images
Situada en un entorn idíl·lic de roques i pins, la cala de l’Illa Roja es caracteritza per unes aigües transparents i per una prominent illeta rocosa de color vermellós que li dona el nom. Aquesta platja nudista de prestigi internacional és coneguda per la seva tranquil·litat i la manca d’aglomeracions, cosa que la converteix en un lloc ideal per relaxar-se. La seva sorra de gra gruixut i color daurat, juntament amb el pendent pronunciat d’entrada al mar, la fan única. S’hi arriba després d’un bonic passeig a peu pel camí de ronda, que ofereix unes vistes espectaculars de l’entorn agrest i dels penya-segats.

Cala Sa Futadera (Tossa de Mar)

Cala Sa Futadera La Cala dels 300 esglaons és de difícil accés, però la seva exclusivitat fa que valgui la pena.Getty Images
Aquesta cala d’aigües cristal·lines és coneguda també com la cala dels 300 escalons pel seu accés, que requereix baixar per penya-segats amb unes escales traçades sobre la roca. La cala és petita, amb 100 metres de llargada i 10 metres d’amplada, i no disposa de serveis, fet que la manté tranquil·la fins i tot a l’estiu. És una platja nudista freqüentada per embarcacions d’esplai que aprofiten la calma de l’entorn per fondejar.

Platja de Portitxol (entre l'Escala i Sant Martí d'Empúries)

Platja del Portixol Les formacions rocoses protegeixen la platja alhora que generen una zona d’aigües reposades i poc profundes.Getty Images
Situada entre les viles de l’Escala i Sant Martí d’Empúries, la platja del Portitxol és un bell arenal envoltat per un bosc de pins que arriba gairebé fins a la riba del mar, d’aigües tranquil·les i sorra fina i daurada. L’envolten formacions rocoses de diferents noms: al sud, la punta dels Coves, coberta de pins i amb grans roques de formes curioses que se submergeixen al mar; i al nord, els penya-segats coneguts com Muscleres Petites, que la separen de la platja veïna de Les Muscleres o del Convent. Aquestes roques protegeixen la platja del Portitxol i alhora generen una zona d’aigües calmades i poc profundes, una espècie de gran piscina ideal per remullar-se sense necessitat de capbussar-se o perquè hi jugui la canalla.

Cala Morisca (Sitges)

Cala Morisca L’encant de la cala morisca és la seva situació entre dos penya-segats.Wikimedia Commons
A Sitges, aquesta cala on el vestit de bany és opcional, està ubicada entre penya-segats del Parc del Garraf. És una platja semisalvatge amb aigües transparents, freqüentada per parelles i grups d’amics. L’accés es pot fer a peu des de la carretera C-31 o deixant el cotxe al pàrquing de pagament del restaurant. La superfície de la cala és de 1.940 m², amb una longitud de 140 metres.

Platja de Morer (Sant Pol de Mar)

Platja del Morer Aquesta platja de pedres gruixudes disposa de totes les comoditats i serveis.Wikimedia Commons
A la zona nord del municipi de Sant Pol de Mar, aquesta platja de 750 metres de longitud transcorre paral·lela a la via del tren i a la carretera N-II. Té sorra de gra gruixut i color daurat, i s’estreny a mesura que avança cap a l’est. A la part superior de l’autopista es troben les ruïnes romanes del Morer, un centre de producció de vi del segle I. La platja disposa de serveis com dutxes, rentapeus, punt de la Creu Roja, font d’aigua potable i passeres de fusta per a persones amb mobilitat reduïda.

Platja de les casetes del Garraf (Garraf)

Platja de les Casetes del Garraf El que destaca de la Platja de Garraf son les antigues barraques de pescadors remodelades.Getty Images
Situada al nucli urbà de Garraf, aquesta platja de 380 metres de longitud té sorra fina barrejada amb pedres i un pendent d’entrada al mar molt suau. Les cabanes de fusta remodelades són antigues barraques de pescadors. La platja disposa de serveis com dutxes, lavabos, equip de salvament, lloguer de gandules, para-sols i patins de pedals. També hi ha un hotel i un parell de restaurants a la zona.

Cala Crancs (Salou)

Cala Crancs La tranquil·litat i la puresa de les aigües fan de la Cala Crancs el lloc ideal per a bussejar.Getty Images
És la platja més oriental de Salou, a la Costa Daurada. Amb 80 metres de longitud, sorra fina i un desnivell suau, és ideal per anar-hi amb nens. Té força activitat en temporada alta i límits naturals que la fan molt atractiva. Està allunyada dels establiments turístics i és ideal per practicar-hi snorkel.

Platja de la punta del Fangar (Delta de l’Ebre)

Punta del Fangar del Delta de l'Ebre Us podreu banyar durant tota la gran llargada del camí de sorra que porta fins al far del Delta de l’Ebre.Getty Images
Situada a la península del Fangar, és una platja singular amb dunes mòbils ben conservades, una reserva natural amb nombrosos ocells i unes dimensions espectaculars: 7 quilòmetres de longitud i 2,4 quilòmetres d’amplada. És una platja d’aspecte desèrtic, sovint amb accés restringit per a vehicles, ideal per gaudir de la natura en estat pur.

Aquest estiu, no podeu perdre l’oportunitat de descobrir aquestes meravelles naturals que ofereix la costa del nostre país!
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació