Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

5 motius per fer una escapada a la costa del Maresme

Famílies, amants de la bona gastronomia i de la cultura i apassionats de l’esport i la natura... tots són benvinguts al Maresme

El Maresme té una ubicació privilegiada, entre la mar i els boscos de la serralada Litoral. I té uns pobles i uns museus que es poden descobrir amb activitats i visites guiades pensades per a tots els públics. Els amants de l’esport també troben a la comarca un lloc ideal per gaudir de la seva passió. I tot amanit amb una gastronomia única, que es nodreix d’excel·lents productes de proximitat. Us proposem idees per gaudir d’aquest territori excepcional segons les vostres preferències.

Turisme familiar

Turisme esportiu Esports d'aigua per a tota la famíliaMaria Rosa Vila
El Maresme és molt més que una destinació turística: és un veritable refugi per a les famílies que busquen aventures i relaxament en un entorn idíl·lic. El Maresme està adherit a la marca Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme, per l’oferta d’activitats i serveis pensats especialment per gaudir amb la mainada. La iaia del Maresme us farà de guia per aquestes contrades, on coneixereu des d’ibers i romans fins a nobles i pirates, caminareu entre búnquers, castells i cases modernistes, descansareu al costat del mar amb platges a dojo o voltareu per turons i boscos d’interior. Totes les propostes turístiques pensades per al públic familiar estan recollides a La increïble guia de la iaia del Maresme.

Turisme cultural

Les Torretes Calella Les antigues torres de guaita de Calella son un gran exemple de la cultura del MaresmeGetty Images
Al Maresme hi ha un patrimoni cultural molt ric, entre museus, espais de recuperació del passat i rutes per nuclis històrics —algunes ludificades— que permeten descobrir el passat i el present de la comarca, des del neolític fins als laietans, els jaciments romans, les torres de guaita que vigilaven la costa, els edificis modernistes de Gaudí, Domènech i Montanter i Puig i Cadafalch i el llegat dels indians, entre altres atractius patrimonials. Durant tot l’any, a més, se celebren al Maresme una quarantena de festivals de música, a més de festes populars on esclata la cultura viva dels gegants, els castellers, les sardanes...

Turisme gastronòmic

Subhasta Peix Subhasta cantada de peix al passeig marítim de MontgatMaria Rosa Vila
El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme acaba de crear la marca Sabors Maresme, que abraça tots els productes i plats típics del territori. Hi ha la maduixa, el pèsol, el peix i el marisc de la llotja d’Arenys, la coca de Llavaneres, els productes de l’horta, els vins de la DO Alella... Els amants del bon menjar tenen molts al·licients per visitar la comarca, que aposta per la gastronomia gràcies a la nova marca, que fa de paraigua de tots els productes del territori, les jornades gastronòmiques, els productors i els restaurants.

Turisme esportiu

Volei platja Voley a la platja de les Barques, MontgatMaria Rosa Vila
El Maresme és una destinació ideal per als apassionats de l’esport gràcies a un clima temperat tot l’any, la diversitat de paisatges entre el mar i la muntanya i la qualitat de les instal·lacions esportives que hi ha. Hi ha una àmplia xarxa de camins que es poden fer a peu o amb bicicleta, al costat del mar i les platges o entre els boscos de l’interior. I al mar es poden practicar tot d’esports aquàtics i nàutics, gràcies a la gran oferta d’activitats que s’organitzen des dels ports i els clubs nàutics que hi ha per tota la costa.

De mar i de munt

La torre de guaita de Ca l'Alsina La torre de guaita de Ca l'Alsina. Al fons, la platja de les Barques. MontgatMaria Rosa Vila
El Maresme ho té tot: mar i muntanya. Aquí, no cal escollir! Sens dubte, és un dels trets distintius d’aquesta destinació, tenir el mar i la muntanya tan a prop. El Maresme es troba entre el blau i el verd, i és literal. El Maresme ofereix tota classe de paisatges naturals per gaudir de forma tranquil·la o de manera més activa. La platja pot ser un espai per passar el dia en família, per fer ioga o per navegar; la muntanya és per respirar aire fresc i passejar, però també per córrer, fer bicicleta de muntanya o senderisme a una extensa xarxa de camins. De fet, el Maresme té tres parcs: el del Montnegre i el Corredor, el de la Serralada de Marina i el de la Serralada Litoral.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació