Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

5 rutes impressionants per fer senderisme

Dels Pirineus de Catalunya a les Terres de l’Ebre, recorre el país mentre gaudeixes de paisatges espectaculars

Catalunya és una terra plena de rutes i camins preparats per ser descoberts. Compta amb més de 9.000 quilòmetres de camins i senders que ens connecten de manera especial amb el ric i enorme patrimoni natural, cultural, històric i gastronòmic que atresora Catalunya. Poseu-vos les botes i comenceu a caminar!

Camin Reiau (Val d’Aran)

Val d'Aran Senderistes a la Val d’AranCarlos Llerandi / Agència Catalana de Turisme
Aquest itinerari recorre camins tradicionals que uneixen els 33 pobles de la Val d’Aran. Un recorregut que suposa un viatge per la història de la Vall, on gaudireu dels seus monuments romànics i gòtics, admirant la seva bellesa paisatgística, entrant als pobles, descobrint restes arqueològiques, vestigis romans, cases senyorials de conte i una deliciosa gastronomia.

La ruta té un recorregut total de 150 km i es planteja en 8 etapes d’uns 15 km per etapa i una mitjana de 4 a 5 hores de marxa al dia. De tal manera, que tingueu temps per a visitar els pobles i fer diferents activitats en el lloc on dormireu, o de camí. Es tracta d'un recorregut amb un fort desnivell, molt propi de la Val d'Aran.

Aquest indret us ofereix des de tastos de vins a visites guiades a artesans i artistes com la visita a la fàbrica de cervesa artesana, o a conèixer com fan els formatges aranesos a la formatgeria més alta del Pirineu. Veniu a descobrir l’essència de la Val d’Aran!

Camins Vius, la ruta dels grans llacs (Val d’Aran i Pirineus de Catalunya)

Port de la Bonaigua Port de la Bonaigua, en plena ruta dels Camins ViusAgència Catalana de Turisme
Us animem a descobrir els camins històrics que s’utilitzaven antigament a l’entorn de la zona del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La xarxa de Camins Vius passa per l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, conformant un recorregut de 238 km per a recórrer i gaudir dels paisatges naturals, la història i la cultura que expressen. Es tracta d'una ruta amb un fort desnivell i terreny tècnic, que es pot fer per etapes en 5 o 7 dies. Us recomenem fer-la a finals de primavera, durant l'estiu i inicis de tardor.

Aquest itinerari també us permetrà descobrir un patrimoni artístic únic perfectament integrat en el paisatge que l’envolta. La Vall de Boí conté un dels conjunts monumentals d’art romànic més importants d’Europa i el més esplendorós dels Pirineus de Catalunya, amb esglésies com ara Sant Climent i Santa Maria de Taüll i Sant Joan de Boí. A més, coincidint amb el solstici d’estiu i la nit de Sant Joan, moltes d’aquestes comarques pirinenques per on passa la ruta celebren les impressionants falles. 

GR-92, senders dels miradors (Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre)

GR92 Sender del mediterrani Camí de ronda del GR92 Sender del MediterraniOriol Clavera / Agència Catalana de Turisme
Sabíeu que el GR-92 és un dels grans senders del país? Aquest recorregut travessa Catalunya de nord a sud pel vessant mediterrani, ben a prop del mar. Al llarg dels seus 583 quilòmetres de recorregut principal i dels gairebé 150 quilòmetres de variants, recorre totes les costes catalanes, amb paisatges que van des de llargues platges fins als penya-segats, a més de cales, pobles turístics i de pescadors. Una ruta ideal per fer durant tot l'any, excepte a l'estiu per evitar la calor. 

Des de l’inici a Portbou i fins al final a Ulldecona, el sender s’endinsa en espais naturals com els parcs naturals del Cap de Creus, dels Aiguamolls de l’Empordà, del Montnegre-Corredor, de Collserola o del Garraf, a més de vorejar el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Aquest itinerari també us convida a visitar importants vestigis arquitectònics i culturals que us permetran fer-vos una molt bona idea de la realitat i la
cultura del litoral de Catalunya.

GR - 175, la Ruta del Cister (Costa Daurada)

Monestir de Santes Creus Panoràmica del Monestir de Santes CreusAgència Catalana de Turisme
La Ruta del Cister segueix el traçat del GR-175, que transcorre per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell. Es tracta de l’únic recorregut que enllaça entre sí els tres monestirs cisterencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

La Ruta del Cister, però, no consisteix tan sols en una línia que uneix tres punts en el mapa, sinó que a més incorpora tots aquells recursos turístics i culturals que es poden trobar en el conjunt dels 65 municipis que la integren. Durant el recorregut també descobrireu un territori profundament humanitzat, amb camps de cereals, ametllers, oliveres i vinyes, camins ancestrals plens de marges i cabanes de pedra seca; i us endinsareu a l’interior d’espais protegits com el Paratge Natural de Poblet, les Muntanyes de Prades o el Tossal Gros de Miramar.

El recorregut és una ruta circular que té un total de 105 quilòmetres, i es pot fer a peu o en BTT. Escolliu l'etapa que més us agradi o feu-les totes!

Ruta Estels del Sud (Terres de l’Ebre)

Parc Natural dels Ports Senderistes al Parc Natural dels PortsAgència Catalana de Turisme
Estels del Sud és una ruta que us ofereix la possibilitat de fer una travessa de cinc dies pel Massís dels Ports, una superfície protegida que abasta més de 35 mil hectàrees. Es tracta d’un massís calcari, de relleu escarpat i abrupte, que ha estat humanitzat des de temps prehistòrics. Tot així, recórrer els Ports us permetrà endinsar-vos en un espai natural feréstec ple de vida salvatge, en què podreu gaudir d’una gran varietat paisatgística, cultural i natural.

La travessa és pot començar i finalitzar en qualsevol dels cinc allotjaments que funcionen com a inici - final d’etapa. Al ser un recorregut circular també es pot fer indistintament en ambdós sentits de la marxa.

Més informació
Rutes per Catalunya

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació