Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

7 excursions familiars vora el mar

Rutes a peu per gaudir amb la canalla del litoral català

Sabíeu que a Catalunya tenim més de 800 quilòmetres de costa, amb centenars de cales i platges espectaculars? Amb l’arribada de l’estiu i les ganes de gaudir del mar, us proposem un grapat d’itineraris amables i senzills a la Costa Brava, la Costa Central, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Excursions ideals per a tota la família. No oblideu portar un calçat còmode, protecció solar, i molta aigua. Després de la caminada, podreu gaudir d’una bona capbussada!

De Cadaqués al far de cala Nans

Far de cala Nans Camí que porta al far de cala Nans des de CadaquésGetty Images
El far de cala Nans es troba al límit sud del port de Cadaqués. L’any 1974, a causa del seu mal estat i del seu abandonament, es va voler enderrocar per fer-hi una nova torre i situar-la a la zona dels Caials, a l’altra banda de la badia de Cadaqués, però els habitants d’aquesta vila van aconseguir aturar el projecte i van salvar el far. Avui dia és l’únic far del litoral català sense accés rodat. Hi podeu arribar a peu per una pista de tres quilòmetres des del centre de Cadaqués. El recorregut, apte per a tota la família, transcorre pel camí de ronda i ofereix unes vistes fantàstiques de Cadaqués. A tocar del far, trobareu la petita platja de sa Sabolla, amb un petit embarcador.

El cap de Norfeu

Cap de Norfeu Cap de Norfeu al Parc Natural del Cap de CreusGetty Images
Aquesta ruta circular recorre en gairebé dues hores (uns 6 km) el cap de Norfeu, passant per la torre de Norfeu —una antiga fortalesa que servia per vigilar la costa dels atacs dels pirates— o el mirador de la Trona, des d’on s’albiren una part del litoral de Roses i el cap de Creus. Durant la passejada, podeu explicar als nens i nenes la llegenda d’Orfeu, que va naufragar i va refugiar-se en una roca separada de la costa. Inspirat per la bellesa del paisatge, va agafar la lira i va començar a cantar cançons. Les seves melodies van atreure les muntanyes del litoral fins a la roca on era Orfeu. Va ser així com es va formar el cap de Norfeu. El punt de partida és la platja de Canadell, a prop de cala Montjoi, a Roses.

De Palamós a cala s’Alguer

Cala s'Alguer S’Alguer, una cala petita i pedregosa poblada per un conjunt de barraques antigues de pescadorsGetty Images
Passejar avui per un camí de ronda és un plaer. Històricament, aquests camins unien en molts trams de la costa les torres de guaita que servien per vigilar si arribaven pirates i corsaris. Avui, els qui recorren aquests vials són caminants àvids de descobrir tots els racons de la costa. Un dels més variats i agraïts de la Costa Brava per fer amb canalla és el que enllaça Palamós i Calella de Palafrugell. Aquest trajecte surt de Palamós i passa per molts llocs d’interès, com el poblat ibèric i el castell de Sant Esteve de Mar, la cala s’Alguer, amb les seves petites cases de colors arran de mar, la platja de Castell, la roca Foradada o el mirador de la punta dels Canyers; i petites cales com cala Corbs o cala Crit.

De Vilanova a Sitges pels Colls

Platja de l'Home Mort a Sitges Platja de l’Home Mort envoltada de penya-segats a SitgesGetty Images
Entre Vilanova i la Geltrú i Sitges trobem un agradable caminet de ronda que ressegueix la costa. La ruta recorre un territori rocós amb vegetació mediterrània i un seguit de cales tranquil·les. Els senyals que cal seguir corresponen al GR-92. L’itinerari té 8,7 quilòmetres i surt des del far de Sant Cristòfol de Vilanova, passant per l’ermita de Sant Cristòfol, la zona natural dels Colls, les cales de l’Home Mort i de la Desenfocada i arriba al passeig Marítim de Sitges. És una bona excursió per descobrir un dels racons naturals vora el mar més verges de la Costa Central.

Camí de ronda de Salou

Cala Crancs Platja de cala Crancs, molt pròxima al far de SalouGetty Images
Aquesta ruta recorre el litoral des de la zona de Pilons (una esplanada vora el passeig de Salou on s’aixeca un monument en forma de gran vela de vaixell) fins al far de Salou, passant per platges, cales, miradors i zones de penya-segats envoltades de vegetació mediterrània. L’itinerari consta de dos trams: des de Pilons a Replanells (un parell de quilòmetres), totalment habilitat amb rampes, passarel·les de fusta, escales o miradors; i des de Replanells al Far (quatre quilòmetres i mig), en aquest cas un camí natural que ressegueix el litoral per corriols. Alguns indrets d’interès són la platja dels Capellans, la cala Llenguadets, la platja Llarga, cala Font, cala Crancs o el far de Salou.

De Torredembarra a Altafulla

Far de Torredembarra El far de Torredembarra, el més alt i més nou de tot el litoral catalàGetty Images
La ruta que enllaça per la costa les poblacions de Torredembarra i Altafulla transcorre entre penya-segats i bufadors, cales d’aigües transparents, unes termes romanes, dos pobles mariners de gran bellesa i la possibilitat de visitar el far més alt i més nou de tot l’Estat. És un itinerari planer, de tres quilòmetres, sense gaires complicacions i molt entretingut. Un dels atractius de la caminada és la visita a la torre del far de la punta de la Galera. Pujar els 217 graons fins al mirador situat a dalt de la torre és una experiència única que es pot fer només en determinats moments de l’any, quan des de l’Oficina de Turisme de Torredembarra es programen visites guiades.

De l’Ametlla de Mar a l’Almadrava

Estany Tort Camí de ronda a la vora de la Platja de l'Estany Tort a l'Ametlla de MarRafael López-Monné
Preneu el GR-92 en direcció nord des de l’Ametlla de Mar. Resseguint el litoral, arran d’aigua, creuareu diverses platges i cales com la platja de l’Estany Tort, la cala Nova, les Tres Cales, Cala Forn o la platja de l’Olla. També passareu pel castell de Sant Jordi d’Alfama (segle XVIII), una fortalesa situada a tocar de la platja que té l’origen en l’antic orde medieval de Sant Jordi d’Alfama. Després de passar per la punta de Calafat, per petites cales com cala lo Ribellet i pel poble de Calafat, arribareu a l’Almadrava, una llarga platja on, fins fa poc temps, encara s’hi desplegaven les xarxes per pescar les valuoses tonyines de la Mediterrània. En total, la ruta fa nou quilòmetres.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació