Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

7 micropobles que has de visitar

Petis nuclis de Catalunya plens d’història i d'encant

Places amb arcades, carrerons de pedra, teulades de guix, muntanyes, rius i molt poca gent. Són els elements que comparteixen tots aquells pobles tan petits, de menys de 500 habitants, que atrapen els visitants. Catalunya en té molts, tots ells plens d’història i amb molt d’encant. A continuació, us proposem set micropobles que heu de conèixer i que us enamoraran.

Susqueda (La Selva)

Pantà de Susqueda L'imponent pantà de SusquedaGetty Images
En un indret immillorable, ple de vegetació, camins i paisatges, trobem Susqueda. Tot i el pantà artificial que fa seixanta anys va fer desaparèixer el poble, els diversos nuclis que es trobaven al voltant van adoptar el seu nom. A més de les aigües, que tot sovint atrauen les mirades dels visitants, si voleu gaudir de les comarques gironines des d’una certa altura, el Far és una de les parades obligatòries.

Les Olugues (Segarra)

Montfalcó L'excepcional vila closa de Montfalcó és BCINJordi Bas
A banda i banda de la ribera del riu Sió s’amaga un dels micropobles amb més encant de la Segarra. Ple de cases senyorials i amb un aire rural, les Oluges té un castell que al segle XI va formar part de la marca Berga, del comtat de la Cerdanya. Si us encanten els carrerons de pedra i les petites places amb arcades, no podeu deixar de visitar el poble de Montfalcó Murallat, una vila emmurallada de l’edat medieval i que forma part de les Oluges.

Rupit (Osona)

Rupit Poble medieval de RupitGetty Images
Qui no ha sentit a parlar mai de Rupit? Sí, és un dels poblets més anomenats de Catalunya. D’origen medieval, les cases de pedra del segle XVI i el pont Penjant, just a l’entrada del centre històric, són els protagonistes d’aquest indret. Però de ben segur que quan penseu en Rupit i en el seu entorn natural us ve al cap el salt de Sallent. Així que no us ho perdeu i visiteu aquesta cascada de noranta metres d’alçària!

Llavorsí (Pallars Sobirà)

Llavorsí Poble de Llavorsí amb el riu Noguera PallaresaGetty Images
El ràfting, el caiac o l’hidrotrineu (hidrospeed) són algunes de les activitats més populars que es poden fer en aquest indret, ja que just on la Noguera Pallaresa rep les aigües de la Noguera de Cardós trobem Llavorsí. Amb un aire pirinenc, les seves cases, de tonalitats marrons i teulades de pissarra, es troben envoltades entre les valls d’Àneu, Cardós i Farrera. Perdeu-vos pels seus carrerons i visiteu l’església de Santa Anna, amb pintures al seu interior, o escapeu-vos a fer una excursió pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que està ben a prop.

Madremanya (Gironès)

Madremanya Carrers i cases de pedra a MadremanyaGetty Images
Si el que busqueu és fer una ruta per indrets rurals, Madremanya ha de ser una de les parades obligatòries. Situat al Gironès, aquest micropoble us atraparà, ja sigui pels seus carrerons estrets i les petites places de pedra, o per l’església parroquial de Sant Esteve, que corona Madremanya. Camineu entre les restes de la muralla que anys enrere es va construir i deixeu-vos portar per aquest indret on es respira història, ja que les primeres dades que es guarden sobre el poble són del 1035.

Saldes (Berguedà)

Pedraforca El Pedraforca, ubicat entre els pobles de Saldes i GósolGetty Images
Pedraforca és la paraula que ens ve a la ment quan pensem en Saldes, i el punt on els vostres ulls es quedaran fixats, com si es tractés d’hipnotisme, quan visiteu el poble de Saldes. Situat a la banda est de l’emblemàtica muntanya, entre les serres del Cadí i d’Ensija, aquest micropoble té molta història: el castell de Saldes —que a l’edat mitjana pertanyia als barons de Pinós—, un dolmen prehistòric i un jaciment miner —descobert a finals del segle XIX.

Pujalt (Anoia)

Pujalt Nucli de l'Astor a PujaltOriol Clavera
Astronomia, memòria, restes medievals... un poble de l’Anoia al qual cal fer una parada obligatòria. El nucli medieval de Pujalt conserva parts de la seva muralla, la Mota —nom amb el qual es coneix el seu castell— i la capella de la Concepció —que dona la benvinguda als visitants amb el seu campanar de paret. Si us voleu deixar emportar per la història, al nucli de Pujalt trobareu el Memorial de l’Exèrcit Popular, l’únic campament republicà de la Guerra Civil conservat i fet museu. La nit en aquest indret és màgica, ja que des de l’Observatori podreu gaudir de les estrelles, fins i tot, sopar sota la seva llum.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació