Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

Catalonia Sacra estrena la ‘Nit de les esglésies’

Cinc esglésies obriran de nit en la primera edició d’aquesta nova activitat

Prepareu-vos per una nit màgica el divendres 28 de juny, a la vigília de Sant Pere. De 21:00 a 23:00 h, diversos temples emblemàtics de Catalunya obriran les seves portes en una visita nocturna il·luminada exclusivament amb espelmes. La Xarxa de Catalonia Sacra us convida a participar en la primera edició de la ‘Nit de les esglésies’, una activitat inèdita dins la campanya L’estiu és diví, que té com a objectiu promocionar el patrimoni cultural de l’Església per tal de poder-ne gaudir. 
 
Aquesta experiència nocturna us permetrà contemplar la bellesa arquitectònica i espiritual dels temples en un ambient de serenor, il·luminats únicament per la càlida llum de la lluna i les espelmes. Sense circuits, sense discursos, només l’espai, la llum i el silenci, per afavorir la introspecció i la tranquil·litat en aquests espais arquitectònics tan espirituals. 
 
Els espais que participen en aquesta primera edició són cinc. Per als barcelonins, la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona obrirà les seves portes sota la llum de la lluna, on podreu gaudir de la seva majestuosa nau central, immersa en una atmosfera única de llum d’espelmes. També podreu visitar la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries a l’Alt Empordà; la nau central d’aquest històric temple esdevindrà un espai de calma i de reflexió. A més, a Tarragona, podreu entrar a la catedral de Santa Tecla, que s’il·luminarà exclusivament amb espelmes i oferirà una visió íntima i diferent dins l’espai nocturn. A l’Alta Ribagorça estarà oberta l’església de Santa Maria de Taüll, l’altar de la qual, una joia del patrimoni cultural català, es veurà sota una nova llum. A Osona, la catedral de Sant Pere de Vic deixarà entrar els curiosos a la nit i podreu veure la capella del Sant Esperit del claustre. 
 
Des de Catalonia Sacra, expliquen que la ‘Nit de les esglésies’ vol posar en valor la funció dels edificis religiosos com a espais que no només acullen la vida de la comunitat cristiana, sinó que també proporcionen una oportunitat per al recolliment personal i la contemplació. 
 
Aquest esdeveniment dona el tret de sortida a la campanya L’estiu és diví, que aquest any té com a eix temàtic l’evolució de la música litúrgica a través dels segles. A més de la ‘Nit de les esglésies’, es preveuen diverses activitats que us conviden a descobrir la riquesa musical i cultural de l’Església a Catalunya. 
 
L’entrada a la ‘Nit de les esglésies’ és lliure i oberta a tothom qui vulgui viure una experiència diferent, en què la llum, l’arquitectura i el silenci es combinen per oferir un espai de pau i d’introspecció. Us animem a aprofitar aquesta oportunitat única per conèixer d’una altra manera alguns dels temples cristians més importants de Catalunya.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació