Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

Comença la temporada de falles a la Vall de Boí

Del 14 de juny al 26 de juliol gaudiu d’una tradició viva que és patrimoni de la humanitat

Amb l’arribada de l’estiu, la Vall de Boí es prepara per celebrar una de les seves tradicions més arrelades: la festa de les Falles. Aquesta celebració, sota el títol “Les festes del foc del solstici d’Estiu als Pirineus: Falles, Haros i Brandons”, té les seves arrels en antics ritus solars i agrícoles. A més representa una oportunitat única per a la comunitat de connectar amb la seva història i la seva cultura, mantenint viva una tradició que ha passat de generació en generació.
 
La festa de les Falles, reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, se celebra en seixanta-tres pobles del Pirineu i el Prepirineu, i inclou 17 localitats de Catalunya. A la Vall de Boí, aquesta tradició és especialment vibrant, amb esdeveniments que s’inicien diversos dies abans amb la preparació de les falles i els rantiners (les torxes fetes de fusta resinosa que protagonitzen la festa).
 
 El calendari de Falles per al 2024 a la Vall de Boí inclou les dates següents:
 
- Divendres 14 de juny, a Durro
- Diumenge 23 de juny, a Boí
- Dissabte 6 de juliol, a Barruera
- Dissabte 13 de juliol, a Erill la Vall
- Divendres 19 de juliol, a Taüll
- Divendres 26 de juliol, al Pla de l’Ermita
A més, altres municipis del voltant també celebren les Falles:
- Dissabte 22 de juny, a Senet
- Diumenge 23 de juny, al Pont de Suert, Vilaller i Casós
- Dissabte 27 de juliol, a Llesp

Les festivitats comencen al faro, un lloc elevat des d’on es fa una gran foguera. Després de sopar i amb la foscor de la nit, els fallaires encenen les seves falles al faro i comencen a baixar cap al poble, portant el foc que simbolitza la purificació dels camps i la protecció contra els mals esperits. A l’arribada a la plaça del poble, són rebuts amb alegria, música i celebracions que sovint duren tota la nit.
 
Aquesta temporada de Falles és una invitació a gaudir d’una festa que connecta el passat amb el present, en una mostra de comunitat, tradició i celebració que ens recorda la importància de mantenir vives les nostres arrels culturals.

Més informació
vallboi.cat

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació