Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

Estiu a Lleida: tot el que busqueu és a l’interior

Explora el Pirineu i les Terres de Lleida: aventures, natura i patrimoni en un estiu inoblidable

És temps d’escapar-se a la natura, de viure experiències i aventures extraordinàries i de descobrir noves propostes turístiques, sigui sol, en parella o acompanyats de tota la família. Al Pirineu i les Terres de Lleida conflueixen totes aquestes oportunitats. Tot el que busques és a l’interior del país.
 
Navegar, caminar, pedalar
Un dels principals atractius d’aquest territori durant l’estiu és el turisme actiu i d’aventura. El ràfting, el piragüisme o l’hidrotrineu formen part d’una extensa oferta de turisme actiu aquàtic, amb la Noguera Ribagorçana, la Noguera Pallaresa, la Garona i el Segre com a centres.
 
El senderisme, el tresc, les excursions en cavall o les rutes en BTT, bicicleta de carretera o de gravel són activitats que permeten recórrer paratges excepcionals gràcies als centenars de rutes marcades arreu del territori, amb diferents nivells d’exigència física.
 
Reconnectar amb la natura
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és, sens dubte, el vaixell insígnia del patrimoni natural del Pirineu lleidatà. Ple de senders i rutes per recórrer, de boscos de pi negre o d’avets per descobrir, amb gairebé 200 llacs naturals i fins a 9 refugis de muntanya esdevé un espai únic per reconnectar amb la natura.
 
També el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més extens de Catalunya, es converteix en una altra reserva, amb la presència d’espècies emblemàtiques com el gall fer, el trencalòs o l’os bru. Cal destacar també el Parc Natural del Cadí-Moixeró i altres racons com la vall Fosca, la vall de Lord o la ribera Salada. La serra del Montsec ofereix tresors com el congost de Mont-rebei, o el congost del Mu, a Camarasa. O més avall, a les comarques de la Plana, hi ha indrets magnífics com l’estany d’Ivars i Vila-sana, l’Aiguabarreig del Segre-Cinca, els secans dels Plans de la Unilla o la timoneda d’Alfés, per esmentar només alguns dels Espais Naturals de Ponent.
 
Noves propostes de patrimoni
Una de les principals novetats d’enguany és la Ruta Joan Oró, l’Origen de la vida, que planteja un viatge de més de 500 milions d’anys per conèixer com es va generar la vida a la Terra. Una proposta enfocada a un públic familiar que combina turisme i ciència, amb visites al Parc Astronòmic del Montsec, al Pirineu Geological Open Museum, a l’estany de Montcortès o el Dinosfera.
 
Una altra novetat és que ha tornat a obrir les portes el Museu de la Conca Dellà, a Isona, totalment renovat i actualitzat per mostrar-hi la seva col·lecció paleontològica. Dins les novetats d’enguany, cal destacar també el nou Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, que ha obert recentment les portes.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació