Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

Recorre Catalunya amb el Grand Tour

Una ruta circular de més de 2.000 quilòmetres que us permetrà redescobrir el país a través dels principals punts d’interès del territori

El Grand Tour de Catalunya és una ruta única per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir de Catalunya en vehicle. Es tracta d'un viatge i molts viatges a la vegada, ja que cada persona se'l pot organitzar al seu gust i el pot recórrer al seu ritme. Una proposta turística per redescobrir Catalunya evitant les vies ràpides, per poder aturar-se als espais naturals i als pobles, gaudir de la seva gastronomia i les seves activitats ecoturístiques i continuar viatjant a la recerca de més experiències. El Grand Tour es divideix en cinc trams que es poden fer en 13 dies en format ràpid, o allargar-se més d'un mes si s'opta per l'slow travel. En aquest article recorrem el primer tram, que va de Barcelona a Tarragona i es divideix en sis etapes. Benvinguts al Grand Tour de Catalunya!

Etapa 1 - Barcelona, ciutat d’art

Hospital de Sant Pau Hospital de Sant Pau de Barcelona, obra de Lluís Domènech i MontanerPepe Encinas / Agència Catalana de
En aquesta primera etapa descobrirem icones arquitectòniques de la ciutat de Barcelona, com la Sagrada Família, l'Hospital de Sant Pau o la torre Glòries. Després, farem un petit salt en el temps per traslladar-nos a la Barcelona bohèmia de finals del segle XIX i principi del XX, la ciutat que va tenir entre els seus carrers al jove Picasso. Passejarem per llocs essencials de la seva vida, com la seva escola o el carrer Avinyó. A més, podem aprofitar per visitar el barri del Born, i gaudir d'una excel·lent ruta gastronòmica per les tavernes del barri.

Etapa 2 - La bellesa del modernisme

Capvespre a Montserrat Capvespre a Montserrat des de l'ermita de Sant AntoniSOM Turisme / Agència Catalana de Turisme
Comencem aquesta segona etapa entre alguns dels edificis més impressionants que l’arquitectura modernista va deixar a Europa, com La Pedrera, la Casa Amatller o la Casa Batlló. Després, ens acomiadarem de Barcelona des de Montjuïc per anar fins a Montserrat

De camí, podem fer una parada a Sant Cugat del Vallès per visitar l'excepcional monestir de Sant Cugat o passejar pel Mercantic, el punt de trobada dels amants de les arts i les antiguitats. També visitar una ciutat amb caràcter com és Terrassa i visitar la impressionant masia Freixa. I, un cop hàgim arribat a Monistrol de Montserrat, agafarem el tren cremallera per pujar a la muntanya de Montserrat i fer una visita a la Moreneta mentre gaudim d’un paisatge icònic amb les últimes llums del dia.


Etapa 3 - Despertar a Montserrat

Mura Vista de Mura per sobre de l'església de Sant Martí  Inmedia Solutions SL / Agència Catalana de Turisme
Llevar-se a Montserrat i passejar per la muntanya durant les primeres hores del dia és una de les experiències més boniques d’aquest tram del Grand Tour de Catalunya. Després de comprar una mica de mató tradicional a les botigues que hi ha al voltant de la plaça del santuari, baixarem amb el telefèric que sobrevola la Vall del Llobregat per agafar el cotxe i recórrer la carretera que creua el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La ruta continua cap al Bages, terra de construccions singulars de pedra seca. Allà visitarem les tines de la Vall del Montcau; la localitat de Mura, un poble amb molt encant; o el monestir de Sant Benet de Bages.

Etapa 4 - Cap al Penedès

Seu de Manresa La Seu de Manresa, icona de la ciutatInmedia Solutions SL / Agència Catalana de Turisme
Continuem la ruta cap als voltants de Solsona, a les Terres de Lleida, on ens espera la Vall de Lord. Allà trobarem el pantà de la Llosa del Cavall, i el seu entorn paisatgístic afavoreix la pràctica d’esports d’aventura com ara l’escalada, el barranquisme, el parapent o les rutes en BTT. Després, agafarem la carretera per visitar la ciutat de Solsona, on podem fer una ullada a la col·lecció d’enormes figures del Quarto dels Gegants que desfila pels carrers en els dies de festa. El viatge segueix en direcció sud cap al cor del Penedès, però abans podem fer una visita a les ciutats de Cardona o Manresa, on ens espera una visita a l'espectacular Castell de Cardona i a la Seu de Manresa. I, un cop al Penedès, gaudirem d’un fantàstic paisatge vinícola.

Etapa 5 - Mar de Pau Casals

Sitges Vista aèria de Sitges a Costa de BarcelonaGetty Images
De camí cap a la costa, farem una parada al castell d’Olèrdola, per gaudir d’una panoràmica excel·lent del Penedès i el Garraf. Després, continuarem el viatge cap a Sitges, una de les localitats més boniques de la cosa catalana. Allà es pot visitar l’església de Sant Bartomeu, passejar pel centre històric i gaudir d’un vi dolç fet amb malvasia. Per la carretera que envolta el pantà de Foix, arribarem fins a Sant Salvador, un dels barris marítims del Vendrell, on hi ha la que va ser la casa d’estiueig del violoncel·lista Pau Casals, avui convertida en museu.

Etapa 6 - Silenci, pau i l’essència del paisatge mediterrani

Altafulla Castell de Tamarit a AltafullaAgència Catalana de Turisme
Comencem aquesta última etapa davant la porta de Santes Creus, un dels grans monestirs cisterencs que atresora Catalunya. Des de terres del Cister, carreteres secundàries envoltades de vinyes van connectant joies com les localitats de Montferri i Altafulla. Aquesta última, disposa d’un bon centre històric conegut com a Vila Closa, i un barri marítim que encara conserva el sabor mariner d’abans. Per acabar, anirem fins a Tarragona, on recorrerem el barri de la Part Alta i visitarem la famosa catedral de la ciutat.

En definitiva, el Grand Tour de Catalunya suposa una oportunitat única per explorar tots el racons del país, sovint inèdits per a la mateixa població catalana. A més, pretén fomentar el coneixement i el respecte pel territori, les seves costums i la seva cultura, i fer-ho de manera inclusiva. Busca potenciar la descoberta de la vida local i dels productes de proximitat, i incentivar el respecte pel medi ambient. Gaudiu del territori de manera sostenible!

Més informació
Grand Tour de Catalunya 
Tram 1: Vinyes amb gust de mar 


Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació