Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

S’estrena un nou itinerari cicloturístic al Vallès Oriental

Un recorregut circular de 357 km que travessa paisatges naturals i culturals, pensat per a ciclistes que busquen un repte

Per als que us agrada l’aventura a dues rodes, s’ha inaugurat un emocionant itinerari de ciclisme de modalitat gravel al Vallès Oriental: una iniciativa que combina aventura, natura i descobriment del patrimoni local. Aquesta nova ruta pedalable circular us permetrà explorar una àmplia varietat de paisatges i municipis, a més de conèixer productes locals de la comarca.
 
La modalitat gravel, coneguda pel seu enfocament aventurer, es caracteritza per incloure trams que combinen carreteres amb senders, pistes i camins que presenten certs desnivells i sots. Aquesta pràctica s’ha popularitzat en el món del ciclisme per la seva connexió amb la natura i pel repte tècnic que ofereix.
 
La ruta, dissenyada per ser completada en una setmana, s’inicia a Granollers, encara que es pot començar en qualsevol etapa del recorregut. Els ciclistes gaudireu de 357 km dividits en sis etapes, amb un desnivell acumulat mitjà de 1.213 metres. Aquesta ruta ha estat concebuda per mostrar la diversitat paisatgística i cultural de la comarca, així com per donar a conèixer els seus parcs naturals i els seus productes locals.
 
El primer dia, els participants sortireu de Granollers i recorrereu 54 km fins a Santa Maria de Palautordera, passant per camins de grava i trams asfaltats, amb unes vistes impressionants al Parc del Montseny i al Parc del Montnegre i el Corredor. Els dies següents us portaran per una etapa circular a Santa Maria de Palautordera, una ascensió al Montseny i un descens cap a la Garriga. Les etapes que les segueixen inclouen una visita als cingles de Bertí, al santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós, i un final a Caldes de Montbui, conegut per les seves termes, que podreu visitar. L’últim dia us portarà de tornada a Granollers.
 
La ruta està disponible en català, castellà, anglès i francès, i està recomanada per a majors de 18 anys en bon estat físic. A més, s’està desenvolupant un document amb recursos per al ciclisme adaptat per a persones amb diversitat funcional. El clima temperat mediterrani de la regió permet realitzar la ruta durant tot l’any, si bé es recomana fer-la a la primavera o la tardor per les temperatures suaus i el paisatge florit.
 
El projecte no només se centra en l'itinerari, sinó també en la creació d’un catàleg informatiu que ofereix una visió detallada de la comarca com a destinació cicloturística. Aquest catàleg inclou una guia de serveis especialitzats en les necessitats dels ciclistes, una recopilació d’allotjaments, empreses d’activitats i botigues especialitzades, així com bones pràctiques per garantir la convivència amb altres usuaris de la via pública i fomentar els objectius de desenvolupament sostenible.
 
Si sou amants del ciclisme de gravel i de l’aventura, no us podeu perdre l’oportunitat de descobrir el Vallès Oriental amb aquesta nova ruta, una experiència única que combina esport, cultura i natura. Els ciclistes podreu gaudir d’un recorregut dissenyat per mostrar la riquesa del territori i promoure el turisme sostenible.
 
Per a més informació i detalls sobre el recorregut, podeu descarregar-vos el programa al lloc web: vallesoriental.cat

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació