Anuncia't al Descobrir
Portada Descobrir 106
Número 106 - Febrer 2007

Garrotxa desconeguda, tranquil·litat fora de rutes

En aquest número

Dossier central

Identitat pròpia

La diversitat de paisatges aporta a la Garrotxa un encís afegit. Les valls d'Hostoles i de Llémena configuren una personalíssima subcomarca que no té res a envejar les Garrotxes d'Olot o Besalú. Ramon Sala (text), Jordi Serarols (fotografia)

Dossier central

La vall oblidada

Sovint, els itineraris turístics passen de llarg de la fondalada garrotxina modelada per la riera del Llémena, que neix al vessant sud de la serra de Finestres i s'escorre fins a la vall del Ter. Clàudia Pujol (text), Jordi Serarols (fotografia)

Dossier central

Aire d'estiueig

Sant Feliu de Pallerols conserva el caràcter afable que li van donar els turistes a començaments del segle passat. Els forasters hi van arribar atrets per la tranquil·litat i els espais naturals de l'entorn. Josep Murlà (text), Jordi Serarols (fotografia)

Dossier central

Vida pagesa

El mateix caràcter rural que segles enrere va fer de la Garrotxa, i sobretot de la vall d'Hostoles, el focus de la revolta remença, és avui la garantia que la zona gaudeix d'una gran qualitat de vida. Anna Diago (text), Jordi Serarols (fotografia)

Dossier central

Terra de masies

La història dels masos garrotxins no es pot desvincular de la gent que hi viu i dels paisatges que els envolten. Resseguir-los ens permet de comprendre la comarca. Jordi Serarols (fotografia)

Dossier central

Poble sense pressa

A resguard de les serres de Finestres i Rocacorba, Mieres sobresurt entre boscos d'alzines i conreus de cereals. Malgrat el pas del temps, el caràcter de la vila continua fidel al renom de nucli tranquil. Meritxell Massó (text), Jordi Serarols (fotografia)

Reportatges

Carnaval de Solsona

La festa del mata-rucs L'episcopal Solsona es transforma per Carnaval. Els solsonins mostren que saben prendre's la vida amb sentit de l'humor. Riure, broma i participació són les tres premisses dels mata-rucs. Jordi Castañeda (text)

Reportatges

Memòria de vapor

Viatge a bord dels trens històrics Viatjant damunt dels combois més antics que es poden veure a les vies catalanes, rememorem les experiències dels passatgers d'aquells ferrocarrils fumejants que sempre arribaven tard. Josep Sucarrats (text), Rafa Pérez (fotografia)

Reportatges

La vall de Gallinera, una illa de silenci en el temps

La vall de Gallinera representa la frontera fràgil que separa el desenvolupament turístic de la costa de la Marina valenciana, a només vint quilòmetres, de la complexa preservació del món rural i el seu patrimoni cultural i natural. Maria Josep Picó (text), Miguel Gómez-Serrano (fotografia)

Rutes

Altres

Torna, torna Serrallonga

Robin Hood i els boscos de Sherwood surten a mil i una pel·lícules. Les Guilleries i Joan Sala, 'Serrallonga', només en dues, però han inspirat llibres, cançons, òperes... i una ruta que coincideix amb el GR-178. Trinitat Gilbert (text), Mireia Bordonada (fotografia)

A peu

Camins de pescadors i contrabandistes: a peu per l'antic sender entre el cap de Sant Sebastià i Cap Roig

Els camins de ronda són antics senders que solquen el litoral català i que van ser traçats i utilitzats per pescadors, camperols, militars i contrabandistes. César Barba (text i fotografia)

A peu

Una balconada sobre el Penedès: el santuari de la Fontsanta i el castell de Subirats

Aquesta excursió afegeix al seu interès patrimonial, amb el santuari de la Fontsanta i el castell de Subirats, el naturalístic (les obagues i les solanes del bosc mediterrani). A banda, s'hi suma l'al·licient d'una visita a l'avenc de l'Ordal i al turó de la Creueta. Joan Raventós (text i fotografia)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació