Premis de turisme responsable de Catalunya
Aquest 2014, se celebra la segona edició dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya, uns guardons que es basen en els Premis Internacionals de Turisme Responsable i que distingeixen les bones pràctiques de la indústria turística catalana. L'objectiu és promocionar aquella gestió turística que redueix l’impacte negatiu i augmenta els beneficis, no només per a l’empresa, sinó també per a la comunitat local, el medi ambient i els turistes. Nominar és molt fàcil. Només cal seguir els passos que indiquem a continuació.
 • Qui pot nominar? Qualsevol persona.
 • Quines empreses es poden nominar? Empreses dedicades al turisme en el territori de Catalunya.
 • Com puc fer-ho? Emplenant els camps del formulari que hi ha en aquesta mateixa pàgina. El formulari permet fer una nominació per categoria, però no és obligatori emplenar-les totes (podeu enviar-lo escollint una, dues, tres, quatre o les cinc categories).
 • Puc nominar més d'una vegada? Sí. Una persona pot nominar més d'una empresa per categoria. Per fer-ho, caldrà que torneu a emplenar el formulari tantes vegades com nominacions es vulguin fer d'aquella categoria.
 • Fins quin dia puc nominar? Fins al 15 de setembre.
 • Quines categories hi ha? Aquest 2014 hi ha cinc categories. Són les següents:
 1. Millor experiència a l'aire lliure
  • Activitats que es realitzen en un entorn de muntanya, costa, interior, sempre a l'aire lliure.
  • Experiències memorables que fomenten el respecte al medi ambient i la interacció entre visitants i comunitat local
 2. Millor contribució a la qualitat de vida de la comunitat
  • Contribució positiva a l'habitabilitat en el barri/ciutat on es desenvolupa l'activitat turística.
  • Inclou la creació de benestar i felicitat dels visitants i visitats i el nivell de satisfacció amb l'entorn
 3. Millor iniciativa d'estimulació de l'economia rural
  • Atorgat a una iniciativa que demostra la participació en la revitalització de l'economia rural a través d'experiències memorables i de qualitat.
  • Inclou: creació de llocs de treball de qualitat, vinculació amb empreses locals, increment de la valoració del patrimoni cultural local.
 4. Emprenedoria en turisme responsable
  • Projectes amb menys de 3 anys d'actuació que davant reptes socials i ambientals proposen solucions innovadores.
 5. Millor esdeveniment responsable
  • Empreses de gestió i/o instal·lacions que minimitzen els impactes negatius de l'esdeveniment (fira/congrés/festival, etc.) i maximitzen els impactes positius en l'economia, la societat i el medi ambient.
 • Quan es faran públics els premis? Els guanyadors es faran públics el 20 de novembre, durant la festa d'entrega dels premis, que tindrà lloc a la sala Francesc Cambó, al recinte modernista de Sant Pau, n el marc del GSTC Destination Community.
 • Qui forma el jurat? El jurat està format per les següents persones:
  • President: Sr. Jose Luis Iriberri, 'counselor' a la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi.
  • Conseller: Sr. Harold Goodwin, president del jurat dels Premis Mundials de Turisme Responsable.
  • Membres:
   • Sr. Jordi Ficapal, director de l'Observatori de Turisme Responsable, TSI Turisme Sant Ignasi.
   • Sr. Xavier Font, consultor i investigador del entro Internacional para el Turismo Responsable (ICRT) de la Universitat Metropolitana de Leeds (Gran Bretanya).
   • Sr. Joan Morales, director de DESCOBRIR.
   • Sra. Mariana Quiroz, ICRT Barcelona i Catalunya.
   • Sr. Joan Serra, ICRT Barcelona i Catalunya.
   • Sr. Joan Torrella, director operatiu de Turisme i Esdeveniments de l'Àrea d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona.
   • Sr. Patrick Torrent, director executiu de l'Agència Catalana de Turisme.
Dades de la persona nominadora

Dades de l'empresa nominada
Categories

Vull rebre els newsletters següents

* Camps obligatoris

Els premis l'any 2013
Els premis l'any 2013

En la primera edició dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya hi havia vuit categories. Et diem qui va guanyar en cadascuna d'elles.

Millor allotjament petit (atorgat a un allotjament de menys de 24 llits que demostra que un petit negoci pot aconseguir exercir les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local) Casa Leonardo, per la seva aposta per l’activitat econòmica a l’Alta Ribagorça i el Pallars , i en reconeixement a la seva llarga trajectòria de gestió responsable del turisme.

Millor allotjament gran(atorgat a un allotjament igual o major a 24 llits que demostra l’impacte positiu que un negoci pot tenir en la destinació quan exerceix les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local) L’Avenc, per la seva aposta per la sostenibilitat ecològica i per la biodiversitat , per la seva política de proveïdors i productes de proximitat i per la seva participació en la comunitat.

Millor contribució a l’economia local(atorgat a una organització turística que actua en benefici del desenvolupament de l’economia local i la millora del benestar de la població del destí) El Cinquè Llac, per la seva aposta per la revalorització del patrimoni local tangible i intangible que genera cohesió en el territori i per la promoció de la sostenibilitat ecològica en el transport (Slow Travel).

Millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu(atorgat a una organització que realitza esforços excepcionals per garantir una experiència accessible per a tothom, independentment de la discapacitat o l’origen social) Inout Hostel, pel seu esforç continuat d’inclusió social amb persones amb discapacitats psíquiques i físiques (97% del seu personal).

Millor proveïdor de excursions responsables(atorgat a un proveïdor d’excursió que educa i inspira als viatgers a través de l’enfocament responsable dels seus productes) Tarannà Club de Viatges, pel seu recorregut i solvència històrica al acostar els viatges responsables al públic, i per la seva estratègia anual d’RSE.

Millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme(atorgat a una destinació de turisme , un patrimoni de la humanitat, un grup , una iniciativa o una atracció que empra el turisme per promoure i protegir eficaçment el patrimoni cultural) Associació Open House Barcelona, per fer accessible a la població els recursos patrimonials arquitectònics privats i utilitzar els arquitectes com a guies per acostar edificis emblemàtics als ciutadans.

Millor gestió del patrimoni natural i de la protecció del medi ambient a través del turisme (atorgat a una organització , iniciativa o àrea natural que empra el turisme en benefici de la vida silvestre i / o conservació de l’hàbitat) Món Natural Delta de l’Ebre (Fundació Catalunya - la Pedrera), per la seva aposta per la reducció de l’impacte en el medi ambient i per la seva implicació en empreses locals.

Millor iniciativa de turisme responsable (atorgat a una organització de recent creació o iniciativa que aplica un enfocament innovador a l’empresa de viatges i el turisme, i en conseqüència també realitza una contribució positiva a la vida , al patrimoni cultural local i / o al medi ambient) Creative Tourism Network, per la seva innovació en vincular les arts creatives amb el turisme , i la recerca del desenvolupament dels trets distintius locals.

Mencions especials: Hotel L’Algadir del Delta, Hotel Princess Barcelona, Hostal Empúries, Cal Pastor, Vol de Coloms, la Pedrera, Pirineu Emoció, Sortirambnens, Museu de la Colònia Vidal de Puig – Reig, i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Amb la col·laboració de:
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona