Història i passió per la vinya al Penedès

Tres nissagues centenàries del Penedès ens expliquen com la perseverança i la innovació permeten preservar el llegat durant generacions

Text:
Jordi Bes Lozano
L'Ester Cardús, al mig, representa la vint-i-setena generació del celler Llopart que cultiva la vinya i la sisena d’elaboradors d’escumosos i vins.
L'Ester Cardús, al mig, representa la vint-i-setena generació del celler Llopart que cultiva la vinya i la sisena d’elaboradors d’escumosos i vins. FOTO: Oriol Clavera
26 d'agost de 2025
Guardar a favorits
La viticultura s’ha perpetuat durant mil·lennis al Penedès, i ho ha afavorit l’existència de famílies que no han deixat mai de cultivar el raïm per fer vi i escumosos. Parlem en exclusiva tres cellers arrelats des de fa segles per conèixer les aportacions que han fet al Penedès amb el seu saber transmès de pares a fills. El paisatge poblat de vinyes del Penedès no és fruit de la casualitat. Fa almenys 2.700 anys que s’hi cultiva el raïm per fer vi, una beguda que van introdui