La Cerdanya sempre ve de gust. A l’hivern, per gaudir de la neu i els paisatges blancs, i a l’estiu, per fer-hi senderisme i recórrer poblets. Ara que s’acaba la temporada estival, us proposem una ruta de dos dies a la Cerdanya per gaudir dels seus atractius abans no comenci el fred. Ens allotjarem a Llívia, però ens mourem una mica per descobrir la vall més gran dels Pirineus des de les altures i farem una de les excursions més mítiques. Som-hi?
Ruta de 2 dies a la Cerdanya
Descobrim la vall més gran des de les altures i fem una excursió per les Bulloses

Visites a Llívia a l'estiu
1
Una arribada relaxant
Llívia ha sabut conservar un nucli antic cuidat i amb encant. És per això que val la pena començar el cap de setmana fent un tomb pels carrers més antics —i inclinats— de la vila, un cop instal·lats a l’Hotel Bernat de So, una masia reformada amb piscina que encantarà a petits i grans. Si arribeu prou d’hora, us recomanem relaxar-vos als banys termals de Llívia (tanquen a les set de la tarda) que hi ha al Parc de Sant Guillem: quatre piscines de poca profunditat a l’aire lliure pensades per estirar-s’hi.
Per sopar, us proposem dues opcions: el restaurant Serendipia by la Calèche, un restaurant petit de tapes elaborades delicioses; o la Formatgeria de Llívia, amb unes fondues per llepar-se’n els dits.

Vistes aèries de Puigcerdà amb el campanar de Santa Maria
2
Un dia de vistes
Avui us proposem llevar-vos d’hora i anar a l’estació d’esquí de la Molina. Sí, ho heu llegit bé. Durant la temporada d’estiu podeu agafar el telecabina que puja fins a la zona més alta de l’estació, al refugi del Niu de l’Àliga, i gaudir de les magnífiques vistes de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès des d’un punt d’observació panoràmic a 2.537 metres d’altitud. Allà podeu dinar al refugi o fer un pícnic. També podeu pujar i baixar amb telecabina o pujar amb telecabina i baixar caminant. Sigui quina sigui la vostra elecció, l’experiència no us decebrà.
Havent dinat, us proposem que aneu a Puigcerdà. Allà podeu fer una passejada pel centre i pel llac o descobrir la capital de la Cerdanya des de dalt de tot del campanar de Santa Maria. Unes vistes de 360° de tota la comarca.
Per arrodonir el dia de vistes, abans de tornar a Llívia, passeu pels miradors de Llívia i Cereja, dues plataformes de fusta que s’han instal·lat entre els dos pobles amb una panoràmica espectacular a la plana ceretana i un lloc immillorable per veure com se’n va el sol.

Paisatge de la zona dels estanys de les Bulloses
3
Excursió a un estany i cap a casa
La Cerdanya és territori d’estanys i no en podeu marxar sense descobrir-ne algun. Ja que Llívia es troba en territori nord-català, us proposem una excursió fàcil per la zona fins als estanys de les Bulloses. Tot i que hi ha una pista que hi arriba, els mesos de juliol i agost l’accés hi és regulat i cal aparcar al Pla de Barrès. Des d’allà, us hi podeu acostar amb un autobús llançadora. Un cop a dalt, podeu fer la volta a l’estany i també fer alguna de les excursions que passen per altres estanys més petits. N’hi ha una que voreja 9 o 12 estanys just al peu del Carlit en dues hores i mitja o en tres hores i mitja, respectivament; o una altra que fa una volta pels estanys dels Esquits en un parell d’hores.
Una altra opció és anar fins a l’estació d’esquí de Font-romeu, des d’on s’agafa un telecabina fins al sector de la Calma i, des d’allà, un telecadira que us acostarà als estanys. Aquest telecadira us deixa a mitja hora caminant de l’estany de les Bulloses, una caminada planera i molt agradable. Un cop allà també podeu allargar la ruta amb les propostes anteriors.