Catalunya aspira a ser la primera Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Aquest reconeixement permetrà continuar amb la revolució gastronòmica i consolidar un model turístic innovador i regeneratiu

Text:
Redacció Descobrir
Els canyuts són un marisc molt similar a les navalles típic del Delta de l'Ebre 
Els canyuts són un marisc molt similar a les navalles típic del Delta de l'Ebre  FOTO: Turisme Delta de l'Ebre
26 de maig de 2023
Guardar a favorits
Catalunya ha presentat candidatura per esdevenir Regió Mundial de la Gastronomia 2025. En cas d’aconseguir-ho, es convertiria en la primera regió del món a tenir aquest títol. Un títol que té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, fent valdre les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Es tracta d’un guardó que aporta credibilitat a les regions, ja que és atorgat per un jurat independent i internacional d’experts
format per persones de diferents àmbits de competència, com ara el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura.

Aquest jurat ha recorregut diferents comarques i projectes representatius del model turístic i enogastronòmic català, per conèixer de primera mà les potencialitats de la candidatura. L’any 2016, Catalunya ja va obtenir el títol de Regió Europea de la Gastronomia.