El Bulli és el primer restaurant del món que va tancar les portes per convertir-se en museu. El 15 de juny torna a obrir com elBulli1846, un espai únic, ubicat a la cala Montjoi, al Parc Natural del Cap de Creus, que neix per donar a conèixer el llegat que deixa el restaurant que van comandar Ferran Adrià i Juli Soler, i que es va convertir arreu del món en un referent de la restauració.
Al llarg de seixanta-nou instal·lacions artístiques, conceptuals o audiovisuals, el museu posa a disposició del visitant tots els recursos per entendre per què El Bulli va ser El Bulli. Però, primer, planteja diferents reflexions sobre el coneixement i la innovació gastronòmica: què és cuinar?, com va començar la cuina?, què és crear?, quins processos intermedis intervenen en el dia a dia de la restauració gastronòmica? Alhora, en un espai de gairebé quatre mil metres quadrats, el nou elBulli1846 també explica la història d’El Bulli com a empresa i els projectes que duu a terme elBullifoundation, com ara la Bullipedia i elBulliDNA.
La visita autoguiada comença a l’exterior i continua fins a l’edifici històric del restaurant, on es pot visitar la sala que, amb tots els elements originals (estovalles, vaixelles i cristalleries originals) col·locats al mateix lloc, permet viure de nou un servei al menjador d’El Bulli. També es pot reviure la cuina de l’antic restaurant, on Adrià, Soler i el seu equip creatiu van concebre els menús del restaurant i on es poden contemplar vint-i-vuit recreacions de plats icònics d’El Bulli. El visitant també pot descobrir què va aprendre El Bulli d’altres disciplines i com van retroalimentar la seva capacitat innovadora amb la visita a l’edifici dedicat a les relacions interdisciplinàries. El recorregut finalitza a elBulliDNA, una instal·lació amb forma de roca i on, des del mes de juny fins al mes de setembre, es mostren els projectes i labs que s’han fet des de l’any 2011 fins a l’actualitat. La resta de l’any, serà l’espai concebut per a la investigació que es duu a terme a elBulli1846.
Al llarg de seixanta-nou instal·lacions artístiques, conceptuals o audiovisuals, el museu posa a disposició del visitant tots els recursos per entendre per què El Bulli va ser El Bulli. Però, primer, planteja diferents reflexions sobre el coneixement i la innovació gastronòmica: què és cuinar?, com va començar la cuina?, què és crear?, quins processos intermedis intervenen en el dia a dia de la restauració gastronòmica? Alhora, en un espai de gairebé quatre mil metres quadrats, el nou elBulli1846 també explica la història d’El Bulli com a empresa i els projectes que duu a terme elBullifoundation, com ara la Bullipedia i elBulliDNA.
La visita autoguiada comença a l’exterior i continua fins a l’edifici històric del restaurant, on es pot visitar la sala que, amb tots els elements originals (estovalles, vaixelles i cristalleries originals) col·locats al mateix lloc, permet viure de nou un servei al menjador d’El Bulli. També es pot reviure la cuina de l’antic restaurant, on Adrià, Soler i el seu equip creatiu van concebre els menús del restaurant i on es poden contemplar vint-i-vuit recreacions de plats icònics d’El Bulli. El visitant també pot descobrir què va aprendre El Bulli d’altres disciplines i com van retroalimentar la seva capacitat innovadora amb la visita a l’edifici dedicat a les relacions interdisciplinàries. El recorregut finalitza a elBulliDNA, una instal·lació amb forma de roca i on, des del mes de juny fins al mes de setembre, es mostren els projectes i labs que s’han fet des de l’any 2011 fins a l’actualitat. La resta de l’any, serà l’espai concebut per a la investigació que es duu a terme a elBulli1846.