Falten menys de dos mesos per a la inauguració del Moritz Bar-à-Vins, el nou espai vinícola de la Fàbrica Moritz Barcelona que es posarà en marxa el dilluns 17 de setembre. Per anar escalfant el paladar, Cerveses Moritz s’ha proposat ‘reproduir’ el viatge que Louis Moritz, fundador de l’empresa cervesera, va emprendre l’any 1851 entre la seva Alsàcia natal i Barcelona. Per això, del 23 de juliol al 10 de setembre el restaurant de la Fàbrica Moritz farà una parada setmanal a cadascuna de les regions vinícoles per les quals va passar Louis Moritz: Alsàcia, Borgonya Chablis, Borgonya Côte d’Or, Beaujolais, Côtes du Rhone, Llenguadoc-Rosselló, Empordà i Alella. A més, cada vi s’acompanyarà d’una cocota (‘cocotte’), una cassola dins la qual se servirà un plat tradicional vinculat a cada una de les àrees, i d’una explicació històrica.
Així, cada dilluns a les 19 h es presentaran els vins i la cocota de la setmana en un acte en què intervindran un sommelier i el xef Jordi Vilà per contextualitzar des d’una perspectiva culinària, però també cultural, cada un dels productes. A més, l’historiador Jordi Creus explicarà els vincles històrics entre Catalunya i les diverses regions vitivinícoles. Aquest acte serà gratuït i exclusiu per als lectors i els seguidors de les revistes DESCOBRIR, SÀPIENS i CUINA. Si voleu assistir a la presentació del dia 13 d'agost, envieu un correu a l’adreça[email protected] abans del divendres 10 d'agost. Places limitades (15 persones). Els assistents s’escolliran per ordre d’arribada dels correus electrònics.
El calendari de presentacions és el següent:
Els preus seran:
Així, cada dilluns a les 19 h es presentaran els vins i la cocota de la setmana en un acte en què intervindran un sommelier i el xef Jordi Vilà per contextualitzar des d’una perspectiva culinària, però també cultural, cada un dels productes. A més, l’historiador Jordi Creus explicarà els vincles històrics entre Catalunya i les diverses regions vitivinícoles. Aquest acte serà gratuït i exclusiu per als lectors i els seguidors de les revistes DESCOBRIR, SÀPIENS i CUINA. Si voleu assistir a la presentació del dia 13 d'agost, envieu un correu a l’adreça[email protected] abans del divendres 10 d'agost. Places limitades (15 persones). Els assistents s’escolliran per ordre d’arribada dels correus electrònics.
El calendari de presentacions és el següent:
- Alsàcia (23 de juliol)
- Borgonya Chablis (30 de juliol)
- Borgonya Côte d’Or (6 d’agost)
- Beaujolais (13 d’agost)
- Côtes du Rhone (20 d’agost)
- Llenguadoc-Rosselló (27 d’agost)
- Empordà (3 de setembre)
- Alella (10 de setembre)
- Alsàcia (23 de juliol) . Spätzle: el nyoqui alsacià.
- Borgonya Chablis (30 de juliol). Oeufs en meurette: ous escaldats amb salsa de vi.
- Borgonya Côte d’Or (6 d’agost). Boeuf Bourgignon: estofat de bou marinat amb vi.
- Beaujolais (13 d’agost). Poulet au poireau: Pollastre amb crema amb porros.
- Côtes du Rhone (20 d’agost). Gratin dauphinois.
- Llenguadoc-Rosselló (27 d’agost). Ratatuille: la samfaina francesa.
- Empordà (3 de setembre). Platillo de salsitxes i tripa de bacallà.
- Alella (10 de setembre). Hort i porc: costella amb tomàquet.
Els preus seran:
- Copa: 5 €
- Cocota: 12 €
- Copa + Cocota: 15 €
- Ampolla: 30 €
- Ampolla + 2 cocotes: 50 €