Catalunya s'ha consolidat com una destinació de turisme exclusiu gràcies a propostes úniques i personalitzades que permeten gaudir d'una estada inoblidable al territori amb totes les comoditats. Hotels de luxe, restaurants d'avantguarda o experiències singulars són algunes de les propostes que ofereix enguany el catàleg de Catalunya Premium de l'Agència Catalana de Turisme. Una oferta variada i de gran qualitat perquè els viatgers puguin gaudir d'uns dies de desconnexió amb experiències de primer nivell.
A més, a Catalunya hi ha 16 empreses que formen part de Virtuoso, una xarxa global d'hotels de luxe, línies de creuers, destinacions i empreses turístiques que ofereixen assessorament per organitzar experiències increïbles arreu del món.
Navegar per la costa catalana
Els amants del mar podran navegar des de la Costa Brava fins a les Terres de l'Ebre a bord de iots de luxe, com La Fenice, on també podran tastar la deliciosa gastronomia catalana, amb propostes d'avantguarda inspirades en la guia Michelin. A més, podran descobrir la costa catalana a bord de la flota de catamarans elèctrics Alàbriga Catamarans, de l'hotel Alàbriga, una experiència única amb totes les comoditats que uneix exclusivitat i sostenibilitat.
Motor amb vistes
Els viatgers apassionats pel motor i la velocitat podran viure les curses d'una manera única. El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estrenat una nova terrassa al Rooftop, la passarel·la multifuncional sobre una recta del circuit i que comunica amb el Paddock. Aquesta nova terrassa ofereix unes vistes immillorables per seguir les curses i, a més, la possibilitat de gaudir d'un servei gastronòmic amb estrella Michelin. Una estructura que també destaca per l'equilibri entre el seu disseny arquitectònic, la seva funcionalitat i la sostenibilitat.
Estades gastronòmiques exclusives
Catalunya és una destinació enogastronòmica de primer nivell, reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia l'any 2025. Es tracta de la primera regió europea a aconseguir aquesta distinció, un reconeixement que confirma la consolidació d'un model turístic innovador i regeneratiu, en què la revolució gastronòmica va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular. Actualment, Catalunya és el territori de l'estat amb més estrelles Michelin: 62 restaurants catalans sumen 77 estrelles.

Als allotjaments de luxe també es pot gaudir de la millor cuina, amb una oferta gastronòmica molt variada, gràcies a la gran quantitat de productes autòctons i de gran qualitat que hi ha a Catalunya: fruites i verdures de proximitat, peix fresc, embotits, formatges tradicionals o vins d'alta qualitat amb denominació d'origen. A més, a Catalunya els hotels de luxe combinen aquesta àmplia oferta gastronòmica amb experiències singulars relacionades amb l'enoturisme, l'oleoturisme, l'esport, la cultura o els tractaments de bellesa i benestar, entre d'altres.
Més informació: www.catalunya.com
Allotjaments destacats