Un cop acabada la Mostra Gastronòmica, el Consell Comarcal de les Garrigues sortejarà vuit lots de productes de la comarca entre els comensals de cada restaurant que hagin omplert la butlleta que els hagin facilitat en fer-hi l’àpat, perquè puguin emportar-se el gust i el sabor de la terra a casa. En cada cas, els productes principals seran l’oli, el vi, la fruita seca i la mel, entre d’altres. La cita es converteix, doncs, en un bon motiu per gaudir de la cuina garriguenca i dels seus atractius turístics i patrimonials.rribada de l’oli nou es converteix, un any més, en el millor pretext perquè la comarca celebri una nova edició de la seva mostra gastronòmica. Enguany, la cita arriba a la trentena edició i, de l’1 de novembre al 15 de desembre, restaurants de diferents municipis s’encarregaran de donar a conèixer la cuina d’aquesta terra.
La Mostra Gastronòmica de les Garrigues és fruit del treball de participació i de l’esforç dels restauradors de la comarca, que cada any delecten els visitants amb uns plats cuinats amb il·lusió i professionalitat amb el propòsit de donar a conèixer l’essència d’aquest territori. Alhora, la iniciativa del Consell Comarcal també serveix per pro- moure la cuina de la comarca i l’alt nivell dels restauradors que hi ha darrere dels fogons.
Enguany, la Mostra Gastronòmica obsequiarà els més gormands amb plats com ara la mandonguilla de vaca vella madurada amb patata i pedro ximenes del restaurant Ca la Margarida, de l’Albi; la crema d’ametlles, coliflor i oli, de l’Hostal Benet, de les Borges Blanques; els bolets de temporada saltats amb llonganissa esmicolada del restaurant Masia les Garrigues, de les Borges Blanques, o la llonganissa a la tupina amb emulsió de samfaina i pa d’oli dels Fogons de la Carme, de Cervià de les Garrigues. També podran tastar altres plats, com ara la trufa amb pensament d’oli de tòfona de Tarrés del restaurant El Sindicat, de Tarrés; l’arròs de bolets amb sobrassada d’oca de Les Cuines de Llena, de la Pobla de Cérvoles, o el bacallà confitat amb crema de moniato i codonyat del restaurant El 9 Syrah, de les Borges Blanques. Es tracta d’exquisideses que traslladen la comarca al plat d’una manera senzilla, però amb tot el gust.
Un cop acabada la Mostra Gastronòmica, el Consell Comarcal de les Garrigues sortejarà vuit lots de productes de la comarca entre els comensals de cada restaurant que hagin omplert la butlleta que els hagin facilitat en fer-hi l’àpat, perquè puguin emportar-se el gust i el sabor de la terra a casa. En cada cas, els productes principals seran l’oli, el vi, la fruita seca i la mel, entre d’altres. La cita es converteix, doncs, en un bon motiu per gaudir de la cuina garriguenca i dels seus atractius turístics i patrimonials.
www.ccgarrigues.com
