A les Garrigues, l’arribada de l’oli nou es converteix, un any més, en el millor pretext perquè la comarca celebri una nova edició de la seva mostra gastronòmica. Enguany, la cita arriba a la trenta-unena edició, i de l’1 de novembre al 14 de desembre, restaurants de diferents municipis s’encarregaran de donar a conèixer la cuina d’aquesta terra.
La Mostra Gastronòmica de les Garrigues és fruit del treball de participació i de l’esforç dels restauradors de la comarca, que cada any delecten els visitants amb uns plats cuinats amb il·lusió i professionalitat amb el propòsit de donar a conèixer l’essència d’aquest territori. Alhora, la iniciativa del Consell Comarcal també serveix per promoure la cuina de la comarca i l’alt nivell dels restauradors que hi ha darrere dels fogons.
Enguany, la Mostra Gastronòmica obsequiarà els més gormands amb plats com ara l’emulsió de tubercles i tòfona, de l’Hostal Benet; la cullereta d’esqueixada de bacallà amb olivada de les Garrigues, del restaurant Masia les Garrigues; el cruixent d’alga amb tàrtar de tonyina vermella, mango i perles d’oli de sèsam, del restaurant El 9 Syrah, o el pit de guatlla a la brasa, crema de nous i pastanaga en escabetx, del Cafè Terrall, tots ells a les Borges Blanques. Però també es podran tastar altres plats, com ara el bacallà amb samfaina gratinat amb allioli de codonys de les Garrigues Altes, del restaurant El Sindicat de Tarrés o la carxofa confitada amb oli d’oliva, cansalada i romesco, que ofereix Les Cuines de la Llena, de la Pobla de Cérvoles.
Es tracta d’exquisideses que traslladen la comarca al plat d’una manera senzilla, però amb tot el gust. A més, cada parella que degusti algun dels menús de la Mostra Gastronòmica rebrà una ampolla d’un quart de litre d’oli d’oli d’oliva verge extra de l’oli nou com a obsequi.
Un cop acabada la Mostra Gastronòmica, el Consell Comarcal de les Garrigues sortejarà sis lots de productes de la comarca entre els comensals de cada restaurant que hagin omplert la butlleta que els hagin facilitat en fer-hi l’àpat. En cada cas, els productes principals seran l’oli, el vi, la fruita seca i la mel, entre d’altres. La cita es converteix, doncs, en un bon motiu per gaudir de la cuina garriguenca i dels seus atractius turístics i patrimonials.
Més informació: www.ccgarrigues.com