Inscripcions obertes a les Jornades de Turisme, Enogastronomia i Producte Local de les Balears

Una cita professional per connectar productors i el sector turístic balear

Text:
Redacció Descobrir
El sector primari de les Illes Balears, la base d'una gastronomia de qualitat
El sector primari de les Illes Balears, la base d'una gastronomia de qualitat FOTO: AETIB
5 de novembre de 2025
Guardar a favorits

Les Illes Balears reforcen la seva aposta per un model turístic centrat en el producte local i la sostenibilitat. Els propers 26 i 27 de novembre, Palma acollirà les primeres Jornades de Turisme, Enogastronomia i Producte Local, un esdeveniment clau organitzat per Abacus per a l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i la Conselleria d'Agricultura.

Aquestes jornades tenen un enfocament clarament professional i estan pensada exclusivament per a productors locals, cooperatives, restaurants, hotels, cellers i qualsevol empresa del sector hoteler i gastronòmic de les Illes Balears. L'objectiu és clar: crear un espai d'acció per enfortir la presència del producte balear a l'oferta turística i connectar el camp amb la cuina.

Un programa centrat en la connexió

El programa està dissenyat per facilitar contactes reals i oferir eines pràctiques. Comptarà amb ponències inspiradores de figures de primer nivell com Iñaki Gaztelumendi, consultor expert en enogastronomia, o el xefs Artur Martínez, creador del restaurant Aürt amb una estrella Michelin i un referent de la cuina de proximitat i el moviment Slow Food.  

A més de taules de debat on s'analitzaran casos d'èxit com els de Catalunya (Regió Mundial de la Gastronomia 2025) o Menorca (Regió Europea de la Gastronomia 2022), el punt fort seran les activitats de networking. S'han organitzat sessions d'Speed Dating per connectar de forma àgil productors i compradors (hotels i restaurants), així com tallers pràctics per aprendre a "incorporar producte local en restaurants" o "crear experiències enogastronòmiques memorables".

Inscripcions obertes per al sector

Les inscripcions per a productors i professionals del sector hoteler i gastronòmic de les Balears ja estan obertes a través del web oficial de les jornades.

Per afavorir la participació de totes les illes, l'organització ofereix gratuïtats de transport i allotjament (1 per empresa) per als assistents de Menorca, Eivissa i Formentera, que s'assignaran per rigorós ordre d'inscripció.

Més informació i inscripcions: jornadaenogastro.illesbalears.travel