La cuina catalana es prepara per ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Artur Mas, president de la Generalitat, va presentar ahir la campanya que servirà per unir esforços i preparar i omplir de contingut la candidatura que es presentarà a la UNESCO a començament del 2013.
La Fundació Institut Català de la Cuina, que impulsa la campanya ‘Cuina catalana, tothom a taula!’, considera que “és el moment d’endegar un nou projecte que posi de relleu que la cuina tradicional catalana forma part d’un patrimoni gastronòmic ampli que cal compilar, estudiar, preservar i difondre”. També argumenta que el reconeixement de la UNESCO “serà essencial per a la preservació i la difusió del nostre patrimoni culinari”.
L’organització va avançar ahir que el 19 de març, dia de Sant Josep i de la crema catalana, es convertirà en la Diada de la Cuina Catalana i que hi haurà un acte que donarà el tret de sortida a un seguit d’esdeveniments populars i acadèmics que formen la campanya.
La Fundació Institut Català de la Cuina va destacar que la cuina catalana té història i està ben documentada —els primers receptaris escrits en llengua catalana són del segle XIV—, que és producte de la feina de molta gent i que la seva base són els productes de qualitat i de proximitat.
La Fundació Institut Català de la Cuina, que impulsa la campanya ‘Cuina catalana, tothom a taula!’, considera que “és el moment d’endegar un nou projecte que posi de relleu que la cuina tradicional catalana forma part d’un patrimoni gastronòmic ampli que cal compilar, estudiar, preservar i difondre”. També argumenta que el reconeixement de la UNESCO “serà essencial per a la preservació i la difusió del nostre patrimoni culinari”.
L’organització va avançar ahir que el 19 de març, dia de Sant Josep i de la crema catalana, es convertirà en la Diada de la Cuina Catalana i que hi haurà un acte que donarà el tret de sortida a un seguit d’esdeveniments populars i acadèmics que formen la campanya.
La Fundació Institut Català de la Cuina va destacar que la cuina catalana té història i està ben documentada —els primers receptaris escrits en llengua catalana són del segle XIV—, que és producte de la feina de molta gent i que la seva base són els productes de qualitat i de proximitat.