Per a Llucia Ramis el castell de Miravet té una força especial que “et transporta a l'època medieval, et trobes en un altre temps.” Per això vol que entri a formar part del concurs, i en destaca la història i la seva impactant situació, afirmant que "la solidesa de la pedra i de la història del castell és imponent. Tens la sensació que pots controlar els voltants des d'allà dalt. La vista cap a la serra de Cardó, blava amb el sol d'hivern, és espectacular”.
Però la seva elecció també es basa en la seva estima per les Terres de l’Ebre, que "en comparació amb altres indrets de Catalunya semblen poc explorades i et fa l'efecte d'estar descobrint un secret”. També confessa que el seu record del poble de Miravet i el de la seva gent són un punt més a favor: "El poble, situat just damunt de l'Ebre, es reflecteix a les seves aigües, i això el fa pintoresc, de postal, i la gent que hi viu és molt de la broma, simpàtica i acollidora. Es nota que s'estimen la terra perquè estan orgullosos de les seves olives, que per cert són boníssimes!”.
Premi Llibres Anagrama
Nascuda a Palma i barcelonina d’adopció, Llucia Ramis va escriure ‘Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys’ (2008), amb la qual va obtenir molt bones crítiques i va començar la seva carrera literària. Més endavant, el 2010, va publicar ‘Egosurfing’, per la qual va obtenir el Premi Josep Pla, i el 2013 va aparèixer la novel·la ‘Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes’. L'escriptora acaba de guanyar el premi Llibres Anagrama de Novel·la amb 'Les possessions', una indagació personalíssima i valenta en el passat d’una família i d’un país; en la naturalesa de les relacions amoroses i els desenganys, de les ambicions i les frustracions.
A més d’escriptora, Llucia Ramis és periodista de formació, va ser la cap de redacció de la revista literària 'Quimera' i va presentar el programa ‘Això no és Islàndia’, també literari. Ha col·laborat a diversos mitjans, com 'El Periódico' o 'El Mundo', i actualment treballa al diari 'La Vanguardia' i col·labora a Catalunya Ràdio i RAC1.
Una setmana per proposar el monument favorit
En aquesta nova edició del monument favorit, entre els dies 5 i 11 d'abril tothom que ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs. S’escolliran 12 monuments finalistes que passaran a la fase classificatòria.
La proposta del monument es pot fer a través del formulari del web del monument favorit. Després d’aquesta setmana, els dos monuments que hagin estat més proposats quedaran seleccionats automàticament per a la fase següent, i els altres 10 seran seleccionats per un comitè d’experts.
Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fase.
Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del Descobrir, el gran protagonista del concurs serà Twitter.
"La solidesa de la pedra i de la història del castell de Miravet és imponent”
L’escriptora Llucia Ramis proposa la fortalesa templera com a monument favorit dels catalans

12
d'abril
de
2018
Guardar a favorits