La xarxa de restaurants Km 0 de Tarragona es fa més gran

En total, hi ha 33 establiments al Principat amb aquesta distinció de l’associació Slow Food

Fruites i verdures al mercat
Fruites i verdures al mercat
17 d'abril de 2012
Guardar a favorits
El restaurant El Llagut de Tarragona ha acollit la presentació de Slow Food del Priorat, amb restaurants de la comarca que han obtingut el distintiu Km 0 i que se sumen a la xarxa de restaurants Km 0 de Tarragona. Aquest distintiu garanteix que el restaurant està especialment sensibilitzat i compromès amb el producte de proximitat i de temporada.

En total, hi ha 33 establiments a Catalunya que tenen la distinció Km 0, fet que suposa que més de 200 petits productors locals es beneficien de la iniciativa i la filosofia de l’associació Slow Food, que pretén recuperar i conservar la biodiversitat gastronòmica, així com reduir l’emissió de diòxid de carboni que suposa el transport d’aliments.

Km 0 és un programa de l’associació Slow Food. Aquesta associació internacional defensa que cal recuperar el plaer de la cultura, la riquesa i les aromes de la cuina local davant el menjar ràpid o ‘fast food’. Així, des de la xarxa de restaurants Km 0 es promou el consum de productes de proximitat i ecològics i, a més, es paga als productors un preu just pels productes.

Els restaurants de la xarxa Km 0 de Tarragona són: El Celler de l’Aspic i el Quinoa, a Falset; Quinta Forca, a Nulles; El Llagut, a Tarragona; la Fonda del Saumell, a Vallbona d’Anoia, i La Grava, al Morell.