Les estacions d'esquí d'FGC amplien el domini esquiable

La Molina presenta el primer eslàlom tecnològic del Pirineu

Un esquiador, a punt per al descens
Un esquiador, a punt per al descens
3 de desembre de 2015
Guardar a favorits
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acaba de presentar les novetats de la temporada 2015-2016 a les cinc estacions d'esquí que gestiona: La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé, que obren aquest cap de setmana. Entre les novetats destaquen els nous webs de les estacions, que incorporen mapes en 3D, l’impuls a l’oferta gastronòmica territorial i l’increment del domini esquiable fins a gairebé 150 km de pistes. FGC ha invertit 8 milions d’euros per posar a punt les noves estacions per a aquesta temporada.

Dels nous webs, destaca la incorporació d'un mapa 3D que s’adapta a les demandes dels visitants: incorpora sistemes interactius que permeten la personalització de l’ús, amb informació contextualitzada en temps real. A més, els Mapes de Neu i Muntanya són més realistes, permeten una navegació àgil i intuïtiva per les cinc estacions, tant a l’hivern com a l’estiu, i permeten conèixer tota l’oferta de pistes, remuntadors, rutes a peu, curses virtuals i serveis que s’hi poden trobar.

Novetats a les pistes
Les noves pistes i les millores en la reordenació han permès incrementar el domini esquiable fins a gairebé 150 km de pistes. A La Molina hi ha una nova pista per als debutants i també per a l’ús de trineus, a més d’una nova pista per a la pràctica de l’esquí que serà l’enllaç entre la pista de Quatre Camins i la Pista Llarga. En aquesta estació s'estrena, aquesta temporada, el primer eslàlom tecnològic del Pirineu, una nova instal·lació que ofereix als esquiadors la possibilitat de gaudir de les mateixes sensacions que els corredors professionals. A més, tindran l’opció d’endur-se a casa l’enregistrament de la seva baixada.

A Vall de Núria s'han fet millores a les pistes (hidrosembra, drenatges, paravents i proteccions de seguretat) i s'ha ampliat la cobertura Wi-fi en cafeteries i en diversos espais comuns.

A Vallter 2000 s'ha instal·lat una nova planta de biomassa per millorar l’eficiència i la despesa energètica, i, a les pistes, s'han instal·lat nous paravents i s'han allisat diferents trams.

Finalment, a Port Ainé i Espot s'ha millorat la seguretat a les pistes gràcies a la instal·lació de paravents, nous matalassos, xarxes, balises, etc., i s'ha remodelat i condicionat el traçat de la pista de 'tubbing' i la pista de trineus al Parc Lúdic d'Espot.

Gastronomia i filosofia 'slow food'

Les estacions de muntanya del Grup FGC volen conjugar gastronomia i neu, creant sinergies amb els productors locals, promovent els productes de km 0 de les diferents destinacions i el moviment 'slow food'. En aquest sentit, aquesta temporada s’ha creat una nova línia de productes Gran Reserva pensats per al públic veterà.