S’edita el primer pòster que recull les papallones del Principat

Inclou els exemplars més comuns a la terra baixa mediterrània

Un exemplar de nimfa mediterrània, una de les papallones típiques de la terra baixa mediterrània
Un exemplar de nimfa mediterrània, una de les papallones típiques de la terra baixa mediterrània
1 de juliol de 2015
Guardar a favorits
El Museu de Ciències Naturals de Granollers acaba d’editar el primer pòster de la sèrie ‘Papallones de Catalunya’. Dedicat a les espècies més comunes de la terra baixa mediterrània, hi són representades més d’una quarantena d’espècies, com ara la blaveta estriada, la moreneta tradicional, la lleonada de les garrigues o la nimfa mediterrània.

Aquest primer pòster editat pel Museu, que es pot adquirir per un preu simbòlic de 0,50 € i es pot descarregar en PDF d’alta resolució, presenta algunes de les espècies de papallones associades amb les plantes de les quals s’alimenten les larves, i d’altres espècies visitant fonts de nèctar habituals.

Hàbitats i ambients
Les espècies de papallones s’han dibuixat agrupades segons els ambients on habitualment es poden observar, ja sigui l’agrícola-ruderal, brolla, alzinar obert o alzinar tancat. A més a més, cada espècie va acompanyada del seu nom català oficial acceptat pel Termcat i pel seu nom científic.

El segon pòster de la sèrie se centrarà en les papallones de la muntanya mitjana, i el tercer, en les espècies d’alta muntanya, i està previst que apareguin en els propers dos anys. Els dibuixos han estat realitzats pel biòleg i il·lustrador Martí Franch i la fotocomposició ha anat a càrrec de Lluc Julià.

El Museu de Ciències Naturals de Granollers, responsable del projecte i l’edició, ha comptat amb la col·laboració del Catalan Butterfly Monitoring Scheme, l’Ajuntament de Granollers, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Centre de Terminologia Termcat i el Fons de Cooperació Antoni Jonch.