Santa Eulàlia de Ronçana celebra la quinzena edició de la fira 'Lliga't a la Terra'. Un esdeveniment en què els visitants podran gaudir d'un mercat de productes locals i de diversos tallers i activitats per a tota la família. La fira tindrà lloc el 26 d'abril al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, i es podrà visitar de les 9 h a les 19 h. El recinte acollirà parades amb productes de proximitat, com melmelades, formatges o embotis. A més, hi haurà el tradicional mercat del planter, on es podran comprar diferents varietats locals de tomàquet, hortalisses i plantes aromàtiques i medicinals. Una fira que vol posar en valor la pagesia local i el respecte pel territori.
Tallers i activitats per a tothom
Al llarg del dia s'organitzen visites, tallers i activitats familiars. Durant el matí, es podrà participar en un taller sobre 'Fauna auxiliar' i gaudir d'una activitat sobre 'Flors comestibles'. També es podrà fer una visita guiada a l'Hort de l'Espelt, al Molí d'en Vendrell, i després participar en un tast d'olis a càrrec de l'Associació de Productors d'Oli d'Oliva del Vallès. Com ja és tradició, enguany també se celebrarà un dinar popular elaborat pel restaurant Can Candelich.
Després del dinar, tindrà lloc un moment molt especial amb la presentació del documental 'El guardià de la cuina', del programa Sense Ficció, amb la presència del seu protagonista, Pep Salsetes. Un audiovisual que parla sobre la cuina tradicional i la biodiversitat catalana.
L'esdeveniment està organitzat per l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Productes de la Terra i amb la col·laboració de Llavors Orientals, Turisme Vallès, El Molí d'en Vendrell i la Mancomunitat de la Vall del Tenes.