A l’Ametlla de Mar s’ha impulsat una nova activitat pionera de turisme ecològic, el busseig amb bombona d’oxigen a les piscines d’aqüicultura del Grup Balfegó. Aquesta proposta, anomenada 'Tuna Tour Diving', vol fer aprofundir els participants en el món de la tonyina roja des d’un punt de vista sostenible, així com dinamitzar el turisme local.
L’activitat, que es farà cada diumenge de l’any, dura unes dues hores i permet estar submergit entre més de 400 tonyines, algunes de més de dos metres de llargada i 250 kg de pes. Les piscines on es crien aquests peixos es troben a dues milles i mitja de la costa; per tant, un catamarà ben equipat és l’encarregat de traslladar els bussejadors fins a aquestes granges de tonyina.
Durant la immersió, un guia mostra com viuen i s’alimenten els exemplars, i permet fer fotos i donar-los menjar. Per poder realitzar aquesta activitat cal tenir el títol OpenWater de busseig i haver realitzat més de 20 immersions anteriorment. A la tornada, s’ofereix un tast de ‘sashimi’, un plat típic japonès de peix cru.
L’activitat, que es farà cada diumenge de l’any, dura unes dues hores i permet estar submergit entre més de 400 tonyines, algunes de més de dos metres de llargada i 250 kg de pes. Les piscines on es crien aquests peixos es troben a dues milles i mitja de la costa; per tant, un catamarà ben equipat és l’encarregat de traslladar els bussejadors fins a aquestes granges de tonyina.
Durant la immersió, un guia mostra com viuen i s’alimenten els exemplars, i permet fer fotos i donar-los menjar. Per poder realitzar aquesta activitat cal tenir el títol OpenWater de busseig i haver realitzat més de 20 immersions anteriorment. A la tornada, s’ofereix un tast de ‘sashimi’, un plat típic japonès de peix cru.