El festival Vívid, l'esdeveniment d'enoturisme més destacat de la Costa Brava, celebra la seva dotzena edició del 3 d'abril al 3 de maig. Durant un mes, podreu gaudir d'una seixantena d'activitats enoturístiques molt originals: esmorzars entre vinyes, tallers de cuina, menús de degustació conduïts per reconeguts sommeliers o maridatges, entre moltes altres propostes.
Enguany, el Vívid oferirà una programació especial que marida vi i cuina per celebrar la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Destaquen activitats com el sopar de degustació que oferirà l'Hotel Terraza, maridat per la reconeguda sommelier Anna Vicens, així com el curs de tast de vins de l'Empordà ofert per la sommelier Laura Masramon a El Motel, que es completarà amb un taller de cuina d'aquest prestigiós restaurant.
Més enllà de la cuina, el Vívid ha organitzat també tastos en espais singulars de gran valor patrimonial. Per exemple, una de les propostes més destacades és el tast per celebrar els 50 anys de la Denominació d'Origen Empordà amb deu vins seleccionats per la seva rellevància històrica, capaços d'explicar deu moments clau en l'evolució de la DO Empordà. I tampoc no us podeu perdre el tast que oferirà Joan Dausà, que compartirà amb els assistents els vins empordanesos que més li agraden, entre els quals, el vi Jo Mai Mai, que han elaborat conjuntament el mateix cantant i el celler Martín Faixó.
A més, no ens podem oblidar d'una de les activitats més esperades i consolidades del festival, els esmorzars de forquilla entre vinyes. Durant els caps de setmana del mes d'abril, enòlegs de la Ruta del Vi DO Empordà i restauradors de la Cuina de l'Empordanet i de la Cuina del Vent uniran la seva creativitat per oferir una experiència enogastronòmica única que proposa un esmorzar entre vinyes maridat amb vins de l'Empordà, amb plats elaborats principalment amb productes de proximitat. Seran una quinzena d'esmorzars de forquilla en espais de gran bellesa.
El Vívid proposa també activitats que mariden el vi amb propostes culturals i sensorials. Un bon exemple és el concert vibracional que tindrà lloc a l'interior del celler Mas Vida. I, si voleu allargar la vostra escapada, el festival ofereix diferents formats d'estades que combinen allotjament amb activitats enoturístiques.
Amb un total de 2.800 entrades disponibles i amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el Vívid es consolida com una cita imprescindible per als amants del vi i de la gastronomia. Les entrades ja estan a la venda al web oficial del festival (www.vivid.costabrava.org).