Papallona Apol·lo

La icona de l'alta muntanya


Adopta aquesta papallona gratuïtament i obtén-la en Realitat Augmentada al teu dispositiu mòbil


És una de les papallones diürnes més vistoses que podem observar al nostre país. L’apol·lo té una mida considerable per a una papallona de les nostres latituds (entre 7 i 8 cm) i unes ales espectaculars: les anteriors tenen taques negres, però les posteriors mostren uns cercles vermells. Per això crida tant l’atenció.

Necessita temperatures baixes i hiverns amb nevades regulars. Al Pirineu català, la trobem usualment a l’alta muntanya. Se la sol veure a altituds entre els 1.600 i els 2.000 m o més, si bé de vegades s’ha observat a només 800 m.

A quin correu vols que t’enviem la teva papallona?

(Accedeix a la teva papallona de realitat augmentada sumant-te a la nostra newsletter)

Aquesta adreça d'email no es vàlida
Es indispensable donar-te d'alta a la nostra newsletter
Invalid Input
Subscriu-t'hi i salva una papallona

Suma’t al DESCOBRIR i ajuda’ns a preservar la nostra biodiversitat. Per cada nova subscripció, donarem 1 € al projecte ‘Microreserves de papallones’. Amb el nostre suport, Paisatges Vius podrà crear una reserva de papallona formiguera, en perill d’extinció.

En només 24 anys, la població de papallona formiguera s’ha reduït fins a un 71% a Catalunya. Entre tots podem evitar que s’extingeixi. Subscriu-te ara a la revista DESCOBRIR i fem possible entre tots la creació d’una reserva al Moianès que n’asseguri la supervivència. Clica aquí per saber més coses sobre el projecte. SUBSCRIU-T’HI ARA!

(Llegeix més informació aquí)


En col·laboració amb:

Crea el teu jardí de papallones

No tot està perdut. Junts podem fer que les papallones i altres pol·linitzadors visquin a gust a les zones urbanitzades si connectem els pobles i les ciutats amb l’entorn natural proper. El balcó o el pati de casa teva, per petit que sigui, pot ser molt útil en aquesta missió. T’expliquem com fer un jardí de papallones perquè entre tots, omplim Catalunya de papallones.

(Llegeix més informació aquí)