Formiguera Gran

La carnívora


Adopta aquesta papallona gratuïtament i obtén-la en Realitat Augmentada al teu dispositiu mòbil


La vida d’aquesta papallona està íntimament lligada a la d’unes formigues que fan el niu als prats de dall. Quina és la relació? La resposta es troba en el cicle vital de la formiguera gran. Les seves erugues s’alimenten en una primera fase de poncelles de serpoll i orenga. Després cauen a terra i emeten unes feromones que enganyen les obreres de la formiga Myrmica sabuleti, que es pensen que són larves del seu propi niu i les hi porten.

A dins del niu, les larves de la formiguera gran es transformen en carnívores i s’alimenten durant mesos de les larves i pupes de les formigues. A finals de primavera, l’eruga es transforma en crisàlide i, després en papallona.

La intensa coloració blava, amb punts negres, en fa una de les papallones més atractives de veure a la serralada pirinenca i a les muntanyes humides del nord del país.

A quin correu vols que t’enviem la teva papallona?

(Accedeix a la teva papallona de realitat augmentada sumant-te a la nostra newsletter)

Aquesta adreça d'email no es vàlida
Es indispensable donar-te d'alta a la nostra newsletter
Invalid Input
Subscriu-t'hi i salva una papallona

Suma’t al DESCOBRIR i ajuda’ns a preservar la nostra biodiversitat. Per cada nova subscripció, donarem 1 € al projecte ‘Microreserves de papallones’. Amb el nostre suport, Paisatges Vius podrà crear una reserva de papallona formiguera, en perill d’extinció.

En només 24 anys, la població de papallona formiguera s’ha reduït fins a un 71% a Catalunya. Entre tots podem evitar que s’extingeixi. Subscriu-te ara a la revista DESCOBRIR i fem possible entre tots la creació d’una reserva al Moianès que n’asseguri la supervivència. Clica aquí per saber més coses sobre el projecte. SUBSCRIU-T’HI ARA!

(Llegeix més informació aquí)


En col·laboració amb:

Crea el teu jardí de papallones

No tot està perdut. Junts podem fer que les papallones i altres pol·linitzadors visquin a gust a les zones urbanitzades si connectem els pobles i les ciutats amb l’entorn natural proper. El balcó o el pati de casa teva, per petit que sigui, pot ser molt útil en aquesta missió. T’expliquem com fer un jardí de papallones perquè entre tots, omplim Catalunya de papallones.

(Llegeix més informació aquí)