ETAPA 14

del Pla de Boet a Alins

DISTÀNCIA

9 km

Durada

3 hores 30 min

DIFICULTAT
Baixa
DESNIVELL
+150m/ -850m
MAPA

Aquesta etapa travessa la vall Ferrera. Passem pel refugi de Vallferrera, punt d’inici de l’ascensió clàssica a la Pica d’Estats, el sostre de Catalunya i un lloc d’alt valor simbòlic per a molts catalans. Juntament amb altres tres mils no tan coneguts, com el pic Verdaguer (3.129 m) o el pic de Sotllo (3.072 m), se situa dins dels límits del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquest parc, creat el 2003, s’ha convertit en el més gran de Catalunya, i comprèn una gran diversitat de paisatges d’alta i mitja muntanya pirinenques i una presència de l’acció humana vinculada a la seva preservació.

A més de la gran bellesa natural d’aquesta etapa, els poblets de la vall Ferrera desen com relíquies el seu passat industrial guanyat a pols amb la força de l’aigua i la duresa de les mines del bosc de Virós. Trobem ferreries a Alins, Àreu i Ainet de Besan. A Alins, un mall de més de 500 quilos ens evidencia que aquell va ser un ofici heroic i descomunal.

Allotjament

Hotel Salòria d’Alins

Nota

Dormim a Alins per comoditat, tot i que l’etapa acaba a Àreu. El temps i la distància reals estant marcats basant-nos en aquesta població.