La gran aventura dels pirineus

Aquesta travessa singular, única i èpica s’ha convertit en una sèrie documental que es podrà veure a RTVE a partir del 22 d’octubre.

En sis capítols podreu conèixer què van viure i sentir l’Álvaro Sanz i els altres membres de l’expedició al llarg dels 21 dies, més de 400 km i 20.000 m de desnivell acumulat, entre el cap de Creus i el Tuc de Molières.

Setmanalment, publicarem aquí els capítols que també es podran veure a rtve.es/play/videos/transpirinenca

Avanç

Álvaro Sanz i cinc aventurers s’han marcat el repte de creuar els Pirineus a peu des del Cap de Creus fins a la frontera amb Aragó.

Capítol 1

Els sis aventurers surten del Cap de Creus amb moltes ganes d’aventura però també molts dubtes. El primer tram els serveix per conèixer l’equip i saber amb qui passaran els propers 21 dies: caminaran i viuran, nit i dia, junts sense cap treva. Mentre recorren els primers quilòmetres apareixen els primers problemes.

Capítol 2

L’Alta Garrotxa els rep amb el primer cim de la Transpirinenca. El Cim del Bassegoda és un bon entrenament abans d’entrar a l’alta muntanya però més que un repte físic, el cim els passa factura a nivell d’equip i apareixen les primeres diferències importants. Arriba la boira, el fred i també la seva primera crisi de grup.

Capítol 3

L’expedició porta més d’una setmana caminant i el cansament comença a notar-se. A les portes de l’Alt Pirineu els sorprenen marmotes i cabirols i també la neu. Arriba l’hora de plantar tendes i dormir al ras per viure la natura al cent per cent. Una natura que, com comença a tenir clar l’equip, és sempre imprevisible.

Capítol 4

L’equip ha de creuar tres valls del Pallars en tres dies. El cansament acumulat i una calor sufocant els està fent la travessa encara més difícil. Tants dies caminant poden fer avorrir la natura? Ja han superat l’equador de la Transpirinenca, però l’equip està més defallit que mai. Aconseguiran arribar al final? Apareixen tots els dubtes.

Capítol 5

S’acosta el final però abans els nostres 6 aventurers arriben a l’imponent Parc Nacional d’Aigüestortes, l’únic parc natural de la ruta. La immensitat de la natura reforça els ànims de l’equip que està molt tocat físicament. La meteorologia adversa apareix de nou per complicar encara més la duresa del recorregut.

Capítol 6

La frontera amb Aragó és a tocar. L’equip ja visualitza el final, però abans hauran d’assolir els més de 3.000 metres del Tuc de Molieres. Neu, fred, boira, grampons i 20 dies de cansament a l’esquena. L’objectiu és a tocar, però cal arribar a dalt del cim per completar l’aventura que van començar tots junts al Cap de Creus fa 21 dies.