No sempre és fàcil observar rèptils i amfibis en llibertat perquè són molt espantadissos; per aquest motiu, us proposem tres llocs on podeu anar a veure algunes de les espècies més singulars i autòctones del nostre país.
3 centres per conèixer rèptils i amfibis
Us mostrem alguns espais on podeu veure espècies autòctones

Exemplars de tortuga d'estany (Emys orbicularis)
1
Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya
A part de copsar la problemàtica generada pel comerç il·legal d’animals salvatges, al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) també hi podrem veure algunes espècies autòctones. Les tortugues, marines i de terra, són les espècies que més hi arriben. També teniu l’opció d’apadrinar algun dels exemplars, tortugues, serps, llangardaixos i cocodrils, i fer un seguiment del seu progrés!

Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera
2
Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera
El seu objectiu principal és la cria en captivitat de la tortuga mediterrània per reforçar-ne la població en llibertat, ja que l’única colònia natural que en queda a la península Ibèrica és la de la serra de l’Albera. En aquest centre, que podeu visitar entre el 21 de març i el 31 d’octubre, també hi trobareu instal·lacions destinades a l’estudi, la conservació i la cria en captivitat d’altres tortugues autòctones de Catalunya.

El tritó del Montseny és l’única espècie vertebrada endèmica de Catalunya
3
Terrari del Zoo de Barcelona
Hi trobareu rèptils de tot el món, però destaquem aquest espai perquè hi ha el tritó del Montseny, una espècie endèmica i en perill d’extinció crític. Com que no es dóna informació del lloc on es troba en llibertat, per protegir-lo, es pot dir que és l’únic lloc on es pot veure. Aquesta proposta forma part del número ‘Salvem les papallones’, del DESCOBRIR, un especial sobre l’estat de la biodiversitat del nostre país.