Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 161
Número 161 - Octubre 2011

País d'arròs. El pla perfecte: gastronomia, paisatge i cultura

En aquest número

48 hores a Sitges

La vila que tant es fa estimar

A redós del massís del Garraf i mirant al mar, Sitges ha aconseguit que només amb una mica de sol, ja se li dibuixi la millor cara. Jordi Castañeda (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Menorca sota els estels

L'illa ens regala un cel nocturn espectacular, dels millors d'Europa Hem anat a descobrir la nit de Menorca per poder sentir la presència propera de les estrelles arran de mar i al damunt dels monuments prehistòrics de l'illa. Un cel net de llum artificial ens acompanya per gaudir a ull nu d'una visió incomparable dels astres. Manel Soria (text i fotografia)

Dossier central / Presentació

País d'arròs

Tres paisatges marcats per un cultiu mil·lenari L'arròs és més que un producte arrelat a casa nostra. És una tradició que forma part de l'imaginari col·lectiu i un paisatge amb una olor i uns colors característics que marca tres paratges del nostre país. Quim Marqués (text), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Assaborint el paradís a Pals

Un passeig deliciós entre els arrossars que s'estenen a recer del Montgrí Podria semblar que som a Indonèsia, amb aquestes planúries sembrades d'arròs i una muntanya discreta dominant l'horitzó. Però som al cor de l'Empordanet. Aquí la tradició arrossera es remunta al segle XV i encara gaudeix de bona salut. Cristina Masanés (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Pels camps serens del delta de l'Ebre

Els paisatges de l'arròs a la zona humida més gran de Catalunya Entre un cel més blau que cap altre i un ampli horitzó de camps, centenars de camins travessen el Delta. La bicicleta és ideal per submergir-se en aquest paisatge serè i salvatge a parts iguals, que no es va omplir d'arrossars fins al segle XIX. Santi Valldepérez (text), Mariano Cebolla (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Fills de l'arròs

El cereal assoleix la categoria de símbol al cor del País Valencià L'Albufera valenciana és un paratge molt valuós, un riquíssim ecosistema natural i humà que, ara fa vint-i-cinc anys, es va declarar parc natural. Un bon moment per visitar aquest aiguamoll gegantí i gaudir de la diversitat de colors i sabors que mostra. Violeta Tena (text), Francesc Vera (fotografia)

Reportatges

Els brolls de Capafonts

Al Baix Camp s'hi amaga una vall especial, un indret on l'aigua brolla pertot arreu gràcies al seu gairebé centenar de fonts. Situat en un turó privilegiat i bucòlic, Capafonts és, a més, un punt d'entrada magnífic per tastar i gaudir de les muntanyes de Prades. Jaume Barrull (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

De la roca del Corb a la roca de Sant Honorat

Som a l'Alt Urgell, però si la nitidesa del cel ens acompanya, podrem albirar la serralada de Montserrat. Curiosament, les formes arrodonides de conglomerat, entre les quals s'obre pas aquest itinerari, també ens recordaran aquell massís. Daniel Romaní (text)

Ruta amb bici

Entre camps d'oliveres mil·lenàries de la Sénia

A les portes del parc natural dels Ports, la Sénia esdevé punt d'inflexió entre el mar i els boscos de muntanya. Una pedalada entre camps ens convida a explorar l'encant d'un entorn poc conegut. Joan Carles Rueda (text i fotografia)

Ruta amb nens

El trencapinyes ens guia per la serra de Cadí

Ornitòlegs per un dia. Aquesta serà la missió dels qui emprenguin aquest original itinerari de natura i fauna. Anirà molt bé portar a la motxilla una guia d'ocells perquè el trencapinyes no viu sol. Amb sort, el veurem volant entre els arbres del bosc, amb el seu bec creuat. Cecília Lorenzo (text)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació