Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES
Portada Descobrir 177
Número 177 - Gener 2013

Canigó. Escapades d'hivern a la muntanya mítica

En aquest número

48 hores a les Borges Blanques

La capital de l'oli verge

Ens passegem pels carrers d'una ciutat amb un fort lligam amb Francesc Macià que cada gener celebra amb una gran fira la premsada anual de l'oli de les Garrigues. Salvador Giné (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Un viatge pel Penedès submarí

L'observació geològica de tres indrets del Penedès ens permet aproximar-nos al paisatge de la seva plana fa 16 milions d'anys i fer-nos una idea de com era aquest territori... sota l'aigua del mar. Oriol Lladó (text), Roger Eritja (fotografia)

Dossier central / Presentació

Canigó

Temps i espai de Catalunya El Canigó és el far dels catalans, una pica que es veu de lluny i on s'amarra la nostra identitat des de fa més de mil anys. Una identitat que no entén de nord ni de sud, que simplement existeix. Ens ho explica Joan Peytaví, nascut als Aspres i catedràtic de la Universitat de Perpinyà. Joan Peytaví Deixona (text), Paul Palau (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Una pica molt singular

Llegendes i rareses al voltant de la muntanya mítica dels Pirineus Sabíeu que el Canigó es pot veure des del campanar d'una església de Marsella, situat a més de 250 km de la pica? Sabíeu també que no va ser Pere II el Gran qui va pujar per primera vegada al cim? La muntanya més emblemàtica del Pirineu català atresora llegendes i curiositats científiques que us faran passar una bona estona de lectura. Joaquim Elcacho (text), Paul Palau (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Uns carrers amb vista

Passegem per cinc viles amb encant on admirar totes les cares del massís Us portem a cinc pobles del massís del Canigó. Els atractius patrimonials, paisatgístics i històrics d'aquestes viles ens condueixen pel Conflent i el Vallespir i ens permeten descobrir perspectives molt diferents i corprenedores d'una muntanya única. Bernat Rieu (text), Paul Palau (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Quatre tombs a l'ombra del mite

Perspectives diferents d'un massís que té sorpreses per a tots els públics El massís del Canigó ofereix l'ascensió al cim com a gran atractiu, però també té altres itineraris molt interessants que serpentegen a una altitud mitjana. Amb 200 km senyalitzats de senders, pistes i corriols, al massís hi ha propostes per a totes les edats i nivells. Aquí us proposem quatre alternatives: les dues rutes més familiars surten de Vernet i les més exigents tenen el refugi de Merialles com a punt d'inici. Miquel Spa (text), Paul Palau (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Sota l'esguard del Canigó

La vida quotidiana pot ser més inspiradora als pobles del massís És com l'estrella polar: tothom sap on és i funciona com a brúixola. La pica del Canigó s'aixeca imponent entre el Conflent, el Vallespir i el Rosselló, i molta gent que viu als seus peus sent que la seva omnipresència és inspiradora. Llegirem el testimoni d'un pintor, un escriptor, un esportista, uns terapeutes i un viticultor que viuen el dia a dia amb la muntanya sagrada com a teló de fons. Valèria Gaillard (text), Paul Palau (fotografia)

Reportatges

Artesans de la cervesa

L'augment de productors de cerveses artesanes irromp en un mercat amb ganes de qualitat i innovació. Laia Altarriba (text), Enrique Marco (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Per les oliveres mil·lenàries de Sant Mateu del Maestrat

El sud de Catalunya i el nord del País Valencià acullen la concentració més gran del món d'oliveres monumentals al costat de la Via Augusta. Proposem una ruta suau i a l'ombra d'espectaculars arbres, rememorant el pas dels romans i el comerç de la llana. Jordi Maura (text i fotografia)

Ruta amb bici

Miradors de Montserrat i la Mola

Per molt vistes que les tinguem, aquestes omnipresents serralades que delimiten el Vallès no deixen mai de ser atractives. El que proposem avui és gaudir-ne des d'observatoris no habituals. L'experiència demana una mica d'esforç, és el que té aquest territori. Carles Serra (text i fotografia)

Ruta amb nens

Per les ermites de Montsant

Som a Montsant, o, dit d'una altra manera, a la 'muntanya santa'. Durant anys aquesta serra va ser refugi de religiosos que fugien de la civilització. Aquesta ruta visita dues ermites, la de Sant Antoni i la de Sant Bartomeu. Cecília Lorenzo (text), Rafael López-Monné (fotografia), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació