Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 179
Número 179 - Març 2013

Maresme gastronòmic. La millor guia per assaborir la comarca de les delícies

En aquest número

48 hores a Montsant

Natura i esperit

Ens endinsem als límits del parc natural per admirar una serra que ens deixa bocabadats mentre conduïm per carreteres d'anunci. Toni Orensanz (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Organyà

Llegendes, secrets i mites del poble de les Homilies La pesca del bisbe Ermengol i l'assassinat del comte d'Espanya són velles històries vinculades a aquesta vila de l'Alt Urgell. Albert Villaró (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Presentació

Maresme gastronòmic

Bon profit! El Maresme és un territori interessant i seductor en molts sentits. La climatologia és paradisíaca, els maresmencs són gentils i, per acabar-ho d'arrodonir, la terra és productora d'aliments de l'horta, de la vinya, del mar i també de la muntanya. N'és una convençuda la xef Carme Ruscalleda. Carme Ruscalleda (text), Jordi Play (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

El nèctar dels déus

Els romans ja feien vi al Maresme i el seu llegat és l'actual denominació d'origen Alella Des de l'època dels romans, les vinyes han estat presents al Maresme ininterrompudament. Avui, el raïm dóna uns vins frescos, moderns i elegants. Els cellers de la DO Alella, la més petita del país, n'estan orgullosos i mostren als visitants com elaboren uns vins d'arrels mil·lenàries. Elena Cuesta (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

La perla verda

Descobrim la dolçor única del pèsol del Maresme Ja sigui el pèsol garrofal de Llavaneres o el de la floreta, aquest preuat llegum neix de l'horta maresmenca, que té un clima benigne i determinant en la seva producció i arriba als restaurants de la mà de receptes que equilibren la tradició i l'experiment culinari. Albert Calls (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Vermelles, intenses i úniques

Els productors de maduixes de la Vallalta reivindiquen la seva singularitat La maduixa de la Vallalta és un dels productes autòctons més valorats de la comarca del Maresme. Malgrat la competència, els pagesos de la zona lluiten per preservar els seus conreus i garantir-ne la producció durant tot l'any, i mercats i restaurants reivindiquen la seva qualitat única. Judith Vives (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Tresors amb gust de mar

Sortim de pesca per capturar el millor peix i marisc de la comarca Aranyes, sorells, pagells, lloritos... La cuina marinera del Maresme neix de la gran varietat de captures del seu mar i de l'excel·lència d'un peix de platja que arriba a la taula gràcies a uns pescadors que són el darrer vestigi del passat mariner de la comarca. Francesc Castro (text), Jordi Play (fotografia)

Dossier central / Reportatges

El diamant vermell

La cirera d'en Roca es conrea únicament a Arenys de Munt És una varietat peculiar i molt preuada. La cirera d'en Roca és també tot un signe d'identitat d'Arenys de Munt, l'únic poble on es dóna aquest fruit àcid i dolç a la vegada. Un cultiu singular i exclusiu que aporta personalitat a la vila. Teresa Vallbona (text), Jordi Play (fotografia)

Reportatges

Boscos singulars

Josep Gordi (text), Francesc Muntada (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Del Parrissal a la mola d'Aran: la panoràmica perfecta dels Ports

La població de Beseit es pot considerar la porta d'entrada al massís del Port. Al seu interès monumental, s'hi afegeix la possibilitat de dur a terme excursions de tot tipus. La creixent oferta d'allotjament en els darrers anys confirma l'interès dels viatgers per aquesta zona. Jordi Bastart (text i fotografia)

Ruta amb bici

Ruta al cor del Montsec

Viatgem al passat, amb restes de pobles i masos abandonats, tot gaudint del sublim paisatge del Montsec d'Estall, a la Baixa Ribagorça. Marta Montmany (text i fotografia)

Ruta amb nens

Viatge al món dels ibers del poblat de Puig Castellar

El jaciment ibèric de Santa Coloma de Gramenet és un museu a l'aire lliure que es pot visitar tots els dies de l'any. Una bona manera de fer-ho és duent a terme aquesta excursió des de la font de l'Alzina. Cecília Lorenzo (text), Jordi Folch (fotografia), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació