Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 200
Número 200 - Octubre 2014

Alt Urgell. Una muntanya magnètica, uns pobles que sedueixen

En aquest número

Per què t'agrada DESCOBRIR? Amb motiu dels 200 números, us convidem a dir-nos per què us agrada la nostra revista. Podeu fer-ho a Facebook, a Twitter amb el 'hashtag' #200Descobrir o al web. Anirem publicant tots els missatges al mur '200 Descobrir'.

48 hores a la DO Alella

Els dominis de la pansa blanca

Ens endinsem en els pobles i els cellers d'una DO situada a cavall entre el Maresme i el Vallès Oriental, on es fan vins i caves frescos i moderns. Pilar Maurell (text) i Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Pirineu sobre rodes

Travessem la serralada amb la ruta Pirinexus Un itinerari circular d'uns 350 quilòmetres recorre bona part de les contrades nord-est del país, per camins agradables i plens de sorpreses. És la ruta Pirinexus, que enllaça la mar amb els cims pirinencs per pistes ciclables. Hem fet el tram de Ripoll a Ceret, però també us expliquem la resta d'etapes. Xavier Oller (text) i Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier central / Presentació

Urgell alt

Una comarca que es reinventa en harmonia amb la seva tradició Els descobriments reveladors sempre deixen empremta. L'escriptor Albert Villaró recorda el dia en què va situar en un mapa la seva ciutat, la Seu d'Urgell, i descobrí que era capital de comarcal. Una revelació que, temps a venir, generaria un munt de preguntes, que han convertit el territori en un cúmul de misteris... Albert Villaró (text), Adriana Olsisan (fotografia), Blauset (cartografia)

Dossier central / Reportatges

Testimonis monumentals

Ens passegem pel vast patrimoni romànic i prehistòric del territori L'Alt Urgell gaudeix d'un extens i valuós patrimoni cultural que té en el romànic una expressió imponent, amb més d'una quarentena de monuments inclosos a la ruta transfronterera pirinenca de la Via Romànica. Però aquest estil arquitectònic és la punta d'un iceberg de curiositats i tresors que us convidem a conèixer. Bego Masdefiol (text), Adriana Olsina (fotografia), Carles Gascón i Àngel Galobart (assessorament)

Dossier central / Reportatges

Gustos d'alta volada

A la comarca regnen els formatges, els embotits i les vinyes a més de 1.000 metres Als catalans ens agrada menjar... i menjar bé. Arreu del territori, trobem un gran nombre d'artesans del formatge, del pa i la pastisseria, dels embotits... Però l'Alt Urgell és un dels alumnes avantatjats de la classe: aquí es fan alguns dels millors productes del país, que amb èxit amalgamen la saviesa del passat amb la tendra promesa del futur. Bego Masdefiol (text), Adriana Olsina (fotografia)

Dossier central / Reportatges

Camins amb història

Rutes a peu protagonitzades per pelegrins, càtars i jueus L'Alt Urgell és una terra indòmita, curulla de camins sinuosos i racons amagats. Us animem a descobrir-los amb unes rutes que us permetran conèixer episodis històrics viscuts en aquestes terres. Per unes hores, podeu ser càtars, jueus, pelegrins o... voltors. Us hi acompanyaran trencalossos, isards i marmotes. Bego Masdefiol (text), Adriana Olsina (fotografia), Núria Tomàs i Carles Gascón (assessorament)

Dossier central / Reportatges

Tradicions renovades

Revisem les festes i els oficis d'un territori on el passat és molt inspirador Les tradicions formen part de la nostra essència, de les arrels més profundes. I han estat enriquides, des de sempre, pel saber popular, per la gent que les sent seves i les renova per tal de donar-hi continuïtat. Oficis tradicionals, tradicions actualitzades. A l'Alt Urgell, tot hi té cabuda. Bego Masdefiol (text), Adriana Olsina (fotografia)

Reportatges

Oriola. La creu de la corona

A l'extrem meridional valencià, plena d'esglésies i d'horts amb séquies i fruiters, passejar per Oriola és un viatge al nostre passat medieval a través d'un inesgotable patrimoni cultural i paisatgístic. Ismael Belda (text) i Pelut i Pelat (fotografia)

Rutes

Ruta a peu

Cap a les bessones Gemenelles des del Llorenç del Penedès

Són dos pujols idèntics, estan situats al Baix Penedès i els coronarem tots dos gràcies a una agradable passejada que ens permetrà albirar bonics paisatges de vinya. Joan Raventós (text i fotografia)

Ruta amb bici

La vall de Marfà i la cinglera de Sant Pere

Fem una sortida circular per visitar la petita cinglera de Sant Pere de Marfà i el gorg del Molí de Brotons, dos bonics paratges del terme de Castellcir, al Moianès, que se'ns amaguen fins a l'últim moment. Jordi Avellaneda (text i fotografia)

Ruta amb nens

El Puntal dels Llops, un fortí ibèric a la serra de la Calderona

Coneixerem la vida d'un aristòcrata iber i els seus servents i familiars. Això és el que ens espera al jaciment ibèric del Puntal dels Llops, on arribarem després de conèixer la flora i la fauna de la serra de la Calderona, a la comarca del Camp de Túria. Miquel Calvet (text i fotografia), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació