Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 210
Número 210 - Agost 2015

L'Empordà de Josep Pla. Un viatge inspirador pels indrets més literaris del nostre país

En aquest número

48 hores a Vilassar de Mar

Amb vista a la Mediterrània

Per descobrir aquesta vila del Maresme en un cap de setmana Cases d'indians, torres de guaita i una cuina marinera ens seduiran en aquesta vila que ha sabut conservar l'encís. Gemma Mozas (text), Nik Neves (il·lustració)

Reportatges

Els paisatges de la pansa de la Marina Alta

La Marina Alta visqué el seu moment més ric i més dolç de la mà de la pansa, a les acaballes del segle XIX. Hui, diverses iniciatives i propostes turístiques reivindiquen l'herència d'aquell passat daurat amb festes i visites. Eva Terol (text), Pelut i Pelat (fotografia)

DOSSIER CENTRAL / PRESENTACIÓ

L'Empordà, tot un món

De topònims individuals a un territori amb personalitat pròpia i ben definida. La directora de la Fundació Josep Pla ens explica com va descobrir que aquells racons que l'envoltaven formaven part d'un ens més gran, amb un caràcter únic i singular. Anna Aguiló (text), Blauset (cartografia)

Dossier Central / Reportatges

Els paisatges de tota una vida

Ruta pels escenaris vitals de l'autor d''El quadern gris' Va convertir en protagonistes centenars de personatges que se li creuaven pel camí o que es trobava amb assiduïtat als cafès i tavernes. El paisatge també exerceix un rol principal en la seva prosa, natural, planera, però tan rica i plaent. Però en aquest article, el rei indiscutible és ell. I també la seva vida. Una vida, és clar, que no es pot destriar de la necessitat d'escriure. Cristina Masanés (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier Central / Reportatges

Homes delicats i ferotges

Els retrats dels pescadors que van fascinar Pla Sempre amunt i avall, a Josep Pla res no li plaïa més que una intensa i aguda conversa de sobretaula amb bona companyia, on el dia a dia i la supervivència es converteixen en filosofia de vida. Els seus llibres són els millors retrats pintats amb paraules que s'han fet mai sobre els pesacadors, els pagesos, els taverners i altres personatges que poblaven el seu Empordà. Miquel Martín (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier Central / Reportatges

De plat en plat

Visitem els restaurants on l'escriptor gaudia del bon menjar El peix, a la brasa. El bacallà, esqueixat. El conill, amb samfaina. I per postres, una bona crema. Aquestes són algunes de les menges que a Josep Pla li agradava degustar en els restaurants que sovintejava. Seguim els seus passos per l'Emporà gastronòmic que va inmortalitzar l'escriptor en les delicioses descripcions que feia dels àpats. Tot un plaer. Nil Ventós Corominas (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Dossier Central / Reportatge

La fusió perfecta

El paisatge i la literatura són inseparables en la prosa de l'autor d''El meu país' Era un mestre: dominava com ningú l'art de la descripció i triava amb precisió de científic les paraules exactes per teletransportar-nos als paisatges que albirava, admirava i trepitjava. La prosa sublim de Josep Pla exalça racons precisos de l'Empordà i els converteix en mites. Aquí en teniu un recull. Xavier Moret (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Reportatges

Esglésies preromàniques de la Vall Ferrera

Un binomi d'art i natura al cor del Pirineu Occidental Arraulides entre roques, bordes, llogarets i boscos de la Vall Ferrera, prop d'una desena d'ermites i esglésies esquitxen uns paisatges paradisíacs que, fins fa poques dècades, van estar aïllats del món. Aquestes construccions es remunten als segles altmedievals i evoquen formes arquitectòniques típiques de l'art visigòtic. Jesús Ávila Granados (text), Oriol Clavera (fotografía)

Rutes

Ruta a peu

El Camí dels Monjos entre Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès

El Camí dels Monjos, d'uns 25 km de longitud, enllaça els monestirs de Sant Cugat i Sant Llorenç del Munt i passa a prop de Sant Quirze del Vallès, Terrassa i Matadepera abans d'enfilar-se cap el cim de la Mola. Nosaltres en tastrem un tram, i gaudim del paisatge feréstec que envolta Sant Cugat Jordi Bastart (text i fotografía)

Ruta amb bici

La gran badia de Palma, a cop de pedal

No és casualitta que Palma sigui una de les millors ciutats per viure-hi. Gaudeix d'una situació privilegiada, al cor d'una badia que avui recorrem amb bicicleta entre s'Arenal i Portopí, i que ens permet gaudir del perfil d'una ciutat monumental i màgica. Marga Font (text i fotografía)

Ruta amb nens

El pantà d'Oliana i els dinosaures de Coll de Nargó

Aquesta ruta permet fer una petita excursió per descobrir els atractius naturals i culturals de Coll de Nargó i visitar Dinosfera, un nou espai expositiu dedicat al principal atractiu patrimonial d'aquest municipi: els ous i els nius de dinosaure. Cecília Lorenzo (text i fotografía), Charuca (il·lustració)

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació