Anuncia't al Descobrir
DESCOBRIR 226
Número 226 - Desembre 2016

Pobles de pessebre. 4 nuclis recollits i encisadors on refugiar-se del fred

En aquest número

48 hores

El Nadal arriba amb foc a l'Alt Berguedà

Bagà i Sant Julià de Cerdanyola encenen torxes i fogueres el 24 de desembre La fia-faia és la forma ancestral de celebrar la nit de Nadal i, des de l’any passat, té el segell de la Unesco com a patrimoni de la humanitat, juntament amb altres festes del foc del Pirineu. Bagà i Sant Julià de Cerdanyola són els municipis fallaires, i enmig hi ha un tercer poble que els uneix, Guardiola de Berguedà. Text: Xavi Rosiñol | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Volcans del Gironès

Muntanyes de lava creades fa cent mil anys Sabíeu que a la comarca del Gironès hi ha cinc volcans? Quatre són a la vall de Llémena i un, a tocar de Girona. Són petits, però n’hi ha de tota mena. En descobrim els orígens, la ubicació i la interacció amb l’home, el paisatge i la vegetació. Text: Quim Fernández | Fotografia: Dani Codina

Dossier

Un turó fortificat memorable

Madremanya ens sorprèn per la seva espectacularitat Ens hi acostem per una carretera sinuosa i arriba un moment, després d’un revolt, que la magnífica església de Sant Esteve se’ns imposa al davant i ens corprèn. Així és Madremanya, un petit nucli tranquil i monumental alhora. Text: Judit Pujadó | Fotografia: Oriol Clavera

Dossier

Un castell de conte

Ens endinsem en la vila closa de Montfalcó Murallat Allà dalt del turó, Montfalcó Murallat sembla inaccessible, però no ho és. Deixem als nostres peus la plana segarrenca, hi accedim per l’únic portal que hi ha obert i ens endinsem en un món ple de secrets i llegendes. Text: Maria Garganté | Fotografia: Jordi Bas

Dossier

La dama del Brugent

Passegem per la història i els carrers empedrats de Farena Situat al terme de Mont-ral, allà on l’Alt Camp acarona les muntanyes de Prades, el nucli de Farena és exigent: s’hi ha d’anar expressament per conèixer-lo. I és aquest segurament un dels seus encants, perquè ha renascut altiu de les cendres sabent-se especial i únic. Text: Oriol Margalef | Fotografia: Oriol Clavera

Dossier

Encantador i encantat

Celebrem el Nadal a Bausen envoltats de neu i muntanyes En plena temporada turística de neu, quan l’Aran s’omple d’esquiadors vinguts d’arreu, és possible passar uns dies de pau en un paratge idíl·lic on el rellotge sembla haver-se aturat. Bausen és un poble de pessebre, tan encisador que, fins i tot, té un bosc misteriós! Text: Anna Sàez | Fotografia: Jordi Bas

Reportatge

5 aventures a la neu

Propostes per gaudir de l'hivern en família La neu que cau a tot el Pirineu durant l'hivern dóna molt de joc per gaudir-ne en família. Només cal descobrir algunes de les moltes activitats variadíssimes que s'hi organitzen cada any. Fer-nos passar el fred serà molt fàcil si ens apuntem a alguna de les propostes que trobareu tot seguit. Text: Joan Raventós

Rutes

Ruta a peu

L’Alcúdia de Veo i les fronteres de la serra d’Espadà

Entre sureres, barrancs, cims i bancals, recorrem el cor de la serralada castellonenca, terra sempre a cavall entre dos mons. Text i fotografia: Daniel Morelló

Ruta amb bici

De Mataró cap a l’essència del Maresme

Us proposem una ruta circular de poc més de 20 quilòmetres, assequibles i molt variats, que s’endinsen en l’entorn natural i rural de la ciutat d’una manera plaent i sorprenent. Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Ruta amb nens

El castell de Miravet en 360 graus

Des de dalt, des de baix, a la dreta i a l’esquerra, des de la distància i des de dins... Aquesta ruta circular ens permet passejar pel nucli antic de Miravet, veure trinxeres de la Guerra Civil, enfilar-nos fins al cim de la Covalta i veure el castell de Miravet des de tots els punts de vista imaginables. Text i fotografia: Cecília Lorenzo | Il·lustració: Charuca

Ruta Xanascat

Endinsant-se en la pedra seca

A l’Escala trobem un camí senzill i planer, apte per a tota la família, que ens permetrà descobrir fàcilment la història i l’entorn d’un paratge únic. Text i fotografia: Nil Ventós | Il·lustració: Charuca

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix el 50% de descompte:
    12 exemplars de la revista Descobrir + 2 especials Experiències
    per només 35€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació