Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES
Portada 231
Número 231 - Maig 2017

Golf de Roses. Els dominis del mar al nord de l'Empordà

En aquest número

48 HORES

En el cor de la Ruta del Cister

Aprofitem aquesta escapada per visitar el monestir de Poblet i el nucli de Vimbodí, i per gaudir de la gastronomia i els productes del territori. El monestir de Poblet és un dels vèrtexs de la Ruta del Cister, que articula un munt d’atractius naturals, gastronòmics, culturals i patrimonials. Poblet, un dels monestirs més grans d’Europa i amb una comunitat en actiu d’una trentena de monjos, dóna nom al municipi que us proposem visitar: Vimbodí i Poblet. Text: Jordi Salvat | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

El retorn de les marmotes

No en busqueu a l’hivern. Les marmotes dormen sis mesos l’any, des de l’octubre fins a l’abril, però quan estan despertes són ben actives. Tant, que en poc més de cinquanta anys han colonitzat els Pirineus de cap a cap. Text: Jaume Sañé | Fotografia: Jordi Bas

DOSSIER CENTRAL / GOLF DE ROSES

Els clàssics van arribar per mar

Des d'Empúries i Roses, s'expandeix la civilització grega a la Península La ceràmica, els teixits, la moda, la democràcia i el govern del poble. Aquestes van ser algunes de les novetats que els grecs van aportar als ibers que vivien a Empúries i Roses quan ells hi van arribar. Unes idees que van arribar amb vaixell per quedar-s’hi per sempre. Text: Cristina Masanés | Fotografia: Òscar Rodbag

DOSSIER CENTRAL / GOLF DE ROSES

Volant sobre un futur ple de reptes

El passat, el present i l'horitzó d'Empuriabrava, ara que fa 50 anys Empuriabrava, situada al cor del golf de Roses, fa cinquanta anys. És un bon moment per repassar la seva història i descobrir el futur d’aquesta urbanització que va néixer per als turistes però que s’ha convertit en un lloc residencial. Text: Nil Ventós | Fotografia: Òscar Rodbag

DOSSIER CENTRAL / GOLF DE ROSES

El somriure de l’Empordà

Pugem als miradors que ens permeten albirar el golf de cap a cap El golf de Roses, des de l’Escala fins al cap de Creus, pertany des del 2012 al club de les badies més belles del món. Per albirar-lo amb tota la seva magnificència i tornar-li el somriure, us recomanem les millors talaies. És obligatori badar-hi! Text: Josep Ginjaume | Fotografia: Òscar Rodbag

DOSSIER CENTRAL / GOLF DE ROSES

L’imperi de l’aigua

Els Aiguamolls de l'Empordà simbolitzen la lluita per la biodiversitat Entre Empuriabrava i Sant Pere Pescador l’aigua del mar entra terra endins i es fon amb les aigües dolces del Fluvià i la Muga, creant uns espais humits amb una biodiversitat de valor incalculable. Parlem del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, un espai protegit especial i únic que atresora una gran quantitat d’espècies que troben que aquest aiguabarreig és el paradís. Text: M. Mercè Cuartiella | Fotografia: Òscar Rodbag

REPORTATGE

La Terrassa modernista

Viatge al temps d'esplendor de la capital vallesana Fem un tomb per la ciutat de Terrassa en plena Fira Modernista. És més que una festa major, és la reivindicació d’un passat industrial recent construït a la falda del moviment artístic del modernisme. I així es veu i es viu la ciutat: com fa 100 anys. Text: Emma Aixalà | Fotografia: Adriana Olsina

Rutes

A PEU

De Castelldefels al sostre del Parc del Garraf

Caminarem entre turons i masies medievals, pujarem i baixarem per boscos i clarianes, i, com no podria ser d’altra manera en una serralada litoral, anirem acompanyats sempre per la mar Mediterrània. Text i fotografia: Rafa López Martín

AMB BICI

Amb el Priorat als peus des de la serra de les Obagues

Amb una ubicació privilegiada, aquesta carena del terme de Falset ofereix una vista panoràmica de la comarca, que abraça des de Montsant fins a la mola de Colldejou. Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb nens

Un viatge al cor de les Guilleries

Situat a 850 metres d’altitud, el santuari de la Mare de Déu del Coll és un fantàstic mirador sobre l’embassament de Susqueda i la vall d’Osor. L’excursió, a més, ens permet descobrir les Guilleries, amb boscos de faig, castanyers, alzines, boix grèvol i algun avet espectacular. Text i fotografia: Jordi Bastart | Il·lustració: Charuca

RUTA XANASCAT

El Camí Natural de l’Ebre, des de Tortosa fins a la mar

La nostra passejada amb bicicleta comença a la capital del Baix Ebre i segueix la riba de l’Ebre fins a la desembocadura. A banda i banda, els paisatges agrícoles del Delta ens proporcionen unes panoràmiques sense horitzons que no tenen preu. Text i fotografia: Sergi Ramis | Il·lustració: Charuca

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació