Anuncia't al Descobrir
DESCOBRIR 232
Número 232 - Juny 2017

Pla de Mallorca. Un viatge als racons més rurals i autèntics de l'illa

En aquest número

48 HORES

Medieval i modernista

Fem un tomb per la València més antiga, autèntica i sorprenent, amb edificis i una gastronomia monumentals. Hereu d’una història riquíssima, que agafa embranzida a partir de l’any 1238 —amb la conquesta del rei Jaume I— i arriba al moment culminant en el segle xv, el districte de Ciutat Vella de València ofereix una mostra variada de gastronomia i oci diürn i nocturn, però sobretot edificis, places i carrers suggeridors. Text: Víctor Maceda | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Caminar a ritme de festival

6 festivals de senderisme als Pirineus Endinsar-nos a la muntanya seguint el ritme tranquil dels nostres passos. Això és el que ofereixen els festivals de senderisme dels Pirineus. Sis valls pirinenques organitzen aquests esdeveniments singulars, amb una àmplia oferta de rutes guiades i moltes altres activitats culturals i gastronòmiques. Text: Xavi Basora

DOSSIER CENTRAL / PLA DE MALLORCA

La vida de sempre

L'existència assossegada d'abans perviu als nuclis d'interior Amb l’encant d’haver perviscut en el temps gairebé intactes, els pobles des Pla es mantenen tranquils fins i tot a l’estiu, quan la vida batega als carrers i les places. Randa, Montuïri, Sineu i Petra són alguns dels nuclis més bonics, però tots en conjunt fan que es Pla continuï essent únic i autèntic. Text: Cristina Ros | Fotografia: Tolo Balaguer

DOSSIER CENTRAL / PLA DE MALLORCA

Terra endins

Els molins i les sínies esquitxen els paisatges rurals del centre de l'illa Passejar pes Pla de Mallorca és visitar l’ànima d’una illa interior amb costums i tradicions recuperades d’un temps llunyà. Terra endins, ens allunyem de la platja i l’asfalt, i ens retrobem amb la calma verda i blanca de camins secrets, panoràmiques aturonades i racons oblidats... inoblidables. Text: Joana Abrines | Fotografia: Tolo Balaguer

DOSSIER CENTRAL / PLA DE MALLORCA

Sagrats i espirituals

Ens endinsem en els racons envoltats de misticisme Tots i cadascun dels municipis des Pla amaguen un misticisme inigualable. Des de Randa, a Algaida, fins a Costitx, passant per Montuïri, Porreres o Petra, els santuaris, les coves i els talaiots omplen de pau l’esperit de qualsevol viatger. Text: Pamela Martínez | Fotografia: Tolo Balaguer

DOSSIER CENTRAL / PLA DE MALLORCA

El paisatge comestible

Anem a la cerca dels tresors gastronòmics Ens endinsem en les fèrtils terres des Pla, conreades amb mestratge per noves generacions de pagesos, per descobrir excelsos restaurants, mestres xarcuters, vinaters, mercatsi botigues que conformen l’univers gastronòmic d’aquesta pròspera geografia interior. Text: Marga Font | Fotografia: Tolo Balaguer

REPORTATGE

El Maresme modernista de Puig i Cadafalch

Com a arquitecte, polític i historiador de l’art, Josep Puig i Cadafalch és un referent. El seu llegat arquitectònic perdura avui amb força a Mataró i Argentona, al Maresme, a l’abast dels visitants que vulguin conèixer els singulars edificis als quals va donar forma dins el context del modernisme. Text: Albert Calls | Fotografia: Josep Cano

Rutes

A PEU

Cap a l’ermita de Puigcerver, el mirador del Baix Camp

A redós de les serres de Puigcerver i lo Mirador, entre el Baix Camp i el Priorat, s’aixeca una ermita que, segons la llegenda, es va ubicar aquí perquè uns joves, atrets per una resplendor, hi van trobar una marededéu amagada en una soca. Text i fotografia: Jordi Bastart

AMB BICI

L’Alt Maestrat: crònica d’una terra aspra

Preparem les cames per pedalar de valent. Però l’esforç ens serà recompensat: paisatges rurals encisadors d’oliveres i ametllers, pobles de conte i masos autèntics. Aquesta és l’essència de la comarca. Text i fotografia: Eliseu T. Climent

AMB NENS

L’empremta d’en Capablanca a la serra de l’Obac

La llegenda d’aquest bandoler, molt temut a la contrada, ens servirà per guiar els nostres passos pels paisatges foradats de la serra vallesana. Text: Aleix Mateu | Fotografia: Ricard Mateu | Il·lustració Charuca

RUTA XANASCAT

El bosc de fades de la Cerdanya

Des del refugi del Serrat de les Esposes ens endinsem a Bagues de Riu, la massa forestal d’avets més gran de la comarca i una de les més importants del Pirineu català. N’hi ha que tenen un tronc enorme! Text i fotografia: Miquel Spa | Il·lustració: Charuca

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació