Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 rutes entre vinyes verdes que et sorprendran

Ara que les vinyes són ben verdes, et proposem diversos itineraris per gaudir d’alguns dels paisatges més encisadors de Catalunya.

Vilobí del Penedès: del macabeu a la geologia misteriosa

Vilafranca des del mirador de Sant Pau Vilafranca des del mirador de Sant Pau
Envoltats per les vinyes de macabeu i uns cellers de renom, pedalem de sorpresa en sorpresa: formacions geològiques curioses, miradors, cursos d'aigua, ermites... Vilobí del Penedès és dalt d’un turó, mirador privilegiat sobre Vallformosa. Molt a prop hi trobem un lloc tan desconegut com interessant, els Pèlags, pedreres antigues de guix. La ruta amb bici ens descobreix un itinerari encisador.

Al turó d’en Galzeran entre vinyes de raïm blanc

Vinyes de la DO Alella Vinyes de la DO Alella
Aquesta ruta a peu és una caminada a tocar de l'àrea metropolitana de Barcelona que transcorre entre vinyes de la DO Alella. Dins del Parc de la Serralada de Marina, ascendim al turó d’en Galzeran tot voltant sencera la vall del torrrent de Can Gurri. Ens hi esperen el castell de Sant Miquel, el dolmen de Can Gurri, el turó d’en Galzeran, el dolmen i el poblat ibèric de Castellruf, la font de la Mercè —amb arbres tan alts com els del Montseny, segons els vilatans— i el bonic poblet de Santa Maria de Martorelles. La sortida promet!

Al castell d’Olivella pel Garraf més verge

Olivella - Jordi Avellaneda Olivella - Jordi Avellaneda
Els elements naturals del massís de Garraf, com els fondos (torrents) i la seva vegetació, les formacions de roca calcària que originen rasclers (afloraments de roca esculpits i punxants), les coves i avencs (cavitats verticals subterrànies) o els margallons (única palmera autòctona europea), s’alternen amb d’altres que ens permeten fer-nos una idea de com ha estat de difícil la presència humana en aquests terrenys aspres, sense gaire sòl fèrtil ni aigua. Us proposem una caminada assequible, ideal per fer amb nens, que ens permetrà observar els elements que més caracteritzen i que fan únic el massís de Garraf.

De Canyelles a Olèrdola i al puig de l’Àliga

Canyelles des del pla del Bosc - Jordi Avellaneda Canyelles des del pla del Bosc - Jordi Avellaneda
Sortim des del centre de Canyelles i acabem amb una panoràmica espectacular. És un itinerari molt complet, a peu o amb bici, per una de les carenes més interessants del Garraf, límit comarcal amb l’Alt Penedès. Unes vistes espectaculars i el patrimoni secular d’Olèrdola ens hi esperen.

Amb el Priorat al peu des de la serra de les Obagues

Mas del Siurana - Jordi Avellaneda Mas del Siurana - Jordi Avellaneda
Amb una ubicació privilegiada, aquesta carena del terme de Falset ofereix una vista panoràmica de la comarca, que abraça des de Montsant fins a la mola de Colldejou. És una sortida amb bici curta però molt variada, que comença i acaba a Falset. Són poc més de 20 km en què no queda temps per a la monotonia. Cal estar atents al recorregut proposat, perquè és una ruta amb trams no senyalitzats i podem errar el camí.

Masos, vinyes i sorpreses a les viles del Baix Penedès

Un mas del Penedès envoltat de vinyes Un mas del Penedès envoltat de vinyes - Jordi Avellaneda
Vinyes i cereals; oliveres i algun fruiter; arbres dispersos i solitaris, aquí i allà, com si cada pagès hagués plantat el seu. I, pertot, els masos del Penedès, que són de llarga tradició agrícola i familiar. Hem escollit Sant Jaume dels Domenys per iniciar la nostra caminada, lluny del soroll d’autopistes i carreteres transitades, per copsar a fons el ritme tranquil i enfeinat alhora d’aquesta comarca de vinya i olivera.

Un tomb per Mediona i la muntanya del Marquès

La vista de les Clivelleres
L’obaga espessa, fresca i humida d’aquesta serra ens acompanya fins a la carena del turó de les Clivelleres, un dels balcons privilegiats de l’Alt Penedès. En aquestes contrades la varietat que ens acompanya durant la ruta a peu sempre que ens trobem amb vinya és el xarel·lo. Tot i que ha estat un dels atractius que ens hi han portat, la vista des de la llarga carena del turó de les Clivelleres ens deixa bocabadats. És espectacular, sobre tota la plana penedesenca.

De Sant Martí Sarroca al castellot de Castellví

 Les vinyes de la plana de l'Eudald, amb Montserrat a l'horitzó - Jordi Avellaneda Les vinyes de la plana de l'Eudald, amb Montserrat a l'horitzó - Jordi Avellaneda
És una pedalada variadíssima d’uns 30 km pels límits de la serra i la riera de Marmellar, a l'Alt Penedès. Hi trobarem de tot: masos, castells i ermites, boscos de pi blanc i vegetació de ribera, graus i cingleres, vinyes de macabeu i ull de llebre. Us proposem una ruta amb bici per una terra de contrastos.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació