Anuncia't al Descobrir

Salvem les papallones, salvem la vida!

Ajuda’ns a conservar aquests majestuosos animals i la biodiversitat del país

Quan pensem en papallones, hi ha una sèrie d’imatges que ràpidament apareixen a la nostra ment. Els colors de fantasia de les seves ales, el curiós pas d’eruga a crisàlide i la delicadesa del seu vol són ben coneguts per tothom. El que potser no sabíeu, però, és que aquests majestuosos animals són ambaixadors de la vida. Sense les papallones i altres insectes, com les abelles, la vida seria impossible, i el seu declivi posa en perill la biodiversitat. Nosaltres volem que, entre tots, #salvemlespapallones.


 

La fita que ens hem proposat és colossal. Per això, per salvar les papallones (i amb elles la biodiversitat del nostre país) necessitem la vostra ajuda. Les papallones estan en perill, però junts podem salvar-les! Si voleu ajudar-nos a conservar aquestes increïbles criatures, i amb elles la biodiversitat, a continuació us proposem com ho podeu fer:

1. Descarregueu-vos una papallona virtual
Entreu al nou portal descobrir.cat/salvemlespapallones que acabem d’estrenar i descarregueu-vos una de les set papallones virtuals que hi trobareu. Compartiu-la amb l'etiqueta #salvemlespapallones entre amics, familiars, col·legues de feina i tothom qui vulgueu, i expliqueu-los que si la volen veure a la vida real, cal actuar.

2. Feu un jardí de papallones
Entre tots, podem omplir Catalunya de papallones si fem al balcó o al pati de casa un jardí com el que us proposem. Primer de tot, heu de buscar un espai assolellat i protegit del vent, i col·locar les plantes sense que es facin ombra entre elles. Després, heu d’aconseguir plantes aromàtiques, ruderals i, si teniu prou espai, plantes enfiladisses i arbustos. En concret, les espècies més adequades són les que floreixen entre març i octubre. A la revista teniu tots els detalls per crear el jardí de papallones perfecte, il·lustracions incloses!

3. Sumeu-vos a la comunitat DESCOBRIR
Per cada nova subscripció donarem un euro al projecte ‘Microreserves de papallones’ de l’entitat Paisatges Vius, per salvar la formiguera gran. Amb els diners recaptats, l’entitat desbrossarà una finca de Collsuspona (Moianès) per ampliar l’hàbitat de prats abandonats i, previsiblement, augmentar també la mida de la població d’aquesta espècie, una de les més amenaçades.

Us necessitem per ajudar a fer del nostre món un lloc millor. Subscriviu-vos al DESCOBRIR i ajudeu-nos a salvar les papallones. Amb el vostre suport ho podem fer possible!

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació